Iraanse Omelet

Een Iraanse omelet is super makkelijk om te maken en ook nog eens verschrikkelijk lekker. Een heerlijk gerecht voor de brunch. Een gerecht dat snel klaar is en ook nog eens ongelooflijk lekker is! Vroeger werden we op zondag niet wakker van de wekker, maar door de geur uit de keuken. Mijn moeder was dit gerecht dan voor ons aan het maken en je kunt je misschien wel voorstellen hoe snel ze ons hiermee uit bed kreeg. Voor mij is dit gerecht een stukje nostalgie dat me terug brengt in de tijd. Ook dat is wat eten kan doen.

INGREDIËNTEN

1 teen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
2 tomaten
1 theelepel kurkuma
1 theelepel zwarte peper
2 eieren
Scheutje zonnebloemolie

Iraanse Omelet

BEREIDINGSWIJZE

Snij de knoflook fijn en de tomaten in stukjes. Verhit de koekenpan en doe er een scheutje zonnebloemolie in. Doe aansluitend de knoflook erbij en fruit deze aan.

Doe de tomatenpuree erbij en bak dit samen even kort door. Vervolgens kun je de andere ingredienten (tomaten, kurkuma en de zwarte peper) er aan toe voegen. Roer dit even goed door elkaar en zet de deksel voor ongeveer 5 minuten op de pan, zodat de tomaten lekker zacht worden. Wanneer de tomaten goed zacht zijn, kun je de eieren er aan toevoegen. Meng het goed met de tomaten en voeg eventueel wat zout toe voor de smaak. Jouw eigen Iraanse omelet is nu klaar om te verorberen. Je kunt dit serveren met Iraans brood, lavash of met Turks Brood. Eigenlijk is elke variatie lekker, dus kies lekker voor hetgeen wat jij lekker vindt!

Je kunt er ook voor kiezen om er zelf Turks brood bij te maken. Natuurlijk heb ik daar ook een recept voor: Turks Brood