Mirza Ghasemi

Dit authentiek Iraanse gerecht is met aubergine gemaakt. Dit kan zowel als voor- of als hoofdgerecht worden gegeten. Mirza Ghasemi is een gerecht dat uit het Noorden van Iran komt. Dit vegetarisch en glutenvrij gerecht staat binnen een mum van tijd op tafel. Ik heb dit een keer met mijn moeder gemaakt voor een grote groep. Mijn handen roken nog een paar dagen naar knoflook.

INGREDIËNTEN

2 aubergines
7 teentjes knoflook
5 grote tomaten
4 eieren
1 theelepel kurkuma
1 theelepel zwarte peper

Mirza Ghasemi

BEREIDINGSWIJZE

Was de schil van de aubergine en droog het goed af. Rooster deze rechtstreeks op het gasfornuis. Yes, it’s gonna be messy! Tip: doe wat aluminiumfolie op het gasfornuis. Hiermee hou je het gasfornuis lekker schoon en is het alleen maar een kwestie van de folie eraf halen en weggooien.

De schil van de aubergine wordt dan zwart en de aubergine begint dan ook heel zacht te worden. Wanneer ze zacht genoeg zijn, haal je ze van het vuur en zet je ze even opzij. Als ze wat zijn afgekoeld, kan de schil eraf gehaald worden. Dit gaat heel makkelijk met de hand. Hak de geschilde aubergine fijn en probeer zoveel mogelijk van het vrijkomende sap te bewaren en zet dit even opzij.

Snij de knoflook fijn en snij de tomaten in blokjes. Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan, doe de knoflook erbij en fruit deze even mooi goudbruin aan en doe vervolgens de tomaten erbij. Deze moeten goed zacht worden en het vocht moet verdampen.

Als dit is gebeurd, doe je de aubergine erbij en meng je het goed door elkaar. Hierbij weer hetzelfde, het vocht moet verdampen. Doe de kurkuma en de zwarte peper erbij en meng het geheel goed door elkaar. Zet de deksel voor een minuut of twee op de pan. Haal de deksel er af en doe de eieren erbij. De deksel kan dan weer op de pan en laat het staan tot de eieren goed gaar zijn geworden. Mirza Ghasemi is lekker om met witte rijst of met brood gegeten te worden.

Even iets tussen ons….. de volgende dag koud op brood is het ook lekker.

Nooshe jan!

3 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/mirza-ghasemi/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you can find 26988 more Info on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/mirza-ghasemi/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/mirza-ghasemi/ […]

Comments are closed.