Pide (Turks brood)

Niets is lekkerder om met vers gebakken brood wakker te worden. Lekker met wat roomboter, feta kaas en een kopje thee. Heerlijk!

INGREDIËNTEN PIDE

250 ml warme melk
250 ml warm water
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
2,5 theelepel droge gist
1 grote eiwit
1 kilo bloem

INGREDIËNTEN GLAZE

1 eetlepel yogurt
1 grote eigeel
1 eetlepel water
2 eetlepel sesam voor erop

BEREIDINGSWIJZE

Meng in een grote kom melk, water, olijfolie, suiker, zout, instant droge gist en de eiwit. Voeg de bloem in porties toe en mix tot het deeg samenkomt. Dek af en laat het 45-50 minuten op kamertemperatuur rijzen.

Bestrooi het aanrecht flink met wat bloem. Haal het deeg uit de kom en maak er een rol van. Snij deze in 8 gelijke stukken. Bol de 8 stukjes deeg. Dek losjes af en laat ze nog 20 minuten rijzen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm ondertussen de oven voor op je 200 graden en plaats een lege ovenschaal op het onderste ovenrooster. 

Meng de eidooier, yoghurt en water in een kleine kom en zet apart. Dit wordt je glazuur. Pak een deegbal en leg dit op de bakplaat. Bestrijk deze met het glazuur en verdeel het deeg met je vingers in een ronde cirkel met een dikte van 1-1,5 cm.

Maak met je vingers inkepingen in het deeg, ongeveer 2,5 cm vanaf de rand om een ​​cirkel te maken. Maak vervolgens met je vingers diagonale inkepingen in twee verschillende richtingen om ruitjes, binnen de binnenste cirkel, te maken.  Strooi wat sesamzaadjes over het deeg. Plaats de bakplaat in het midden van de oven.

Vul de ovenschaal op het onderste rooster met 2 kopjes water en sluit de ovendeur. Bak 15-18 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eenmaal uit de oven, bedek de broden met een vochtige theedoek. De stoom van het brood wordt ingesloten en je brood wordt zacht en luchtig. Herhaal het bakproces met de overige broden. Heb je een grote oven kan je meerdere broden te gelijk bakken. In een kleine oven kan dit met 2 broden te gelijk.

Geniet ervan en mocht je vragen hebben? Laat het me weten. Ik help je graag.

7 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you can find 76500 more Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]

  3. … [Trackback]

    […] There you will find 13443 more Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]

  4. … [Trackback]

    […] There you can find 73353 additional Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]

  5. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]

  6. … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]

  7. … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]

Comments are closed.