Zilvervliesrijst met shoarma uit de oven

INGREDIËNTEN

Scheutje zonnebloemolie
500 gram shoarma
300 gram zilvervliesrijst
250 gram champignons
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
200 ml crème fraîche
1 theelepel kaneel
1 theelepel paprikapoeder
100 gram Parmezaanse kaas
Zout en peper naar smaak (optioneel)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de rijst volgens de verpakking. Snipper de ui en knoflook en snijd de champignons in plakjes.  Doe een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan, fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Doe de champignons erbij en bak ze mee. Het kan zijn dat de champignons alle olie op zuigen. Doe dan een flinke klont roomboter erbij, Mocht je dat niet in huis hebben, doe er dan nog een extra scheutje zonnebloemolie bij. Bak ze op hoge vuur.

Doe de shoarma erbij en bak dit mee met de rest. Zet de deksel op de pan voor 5 minuten, zodat alles goed gaar wordt. Haal de deksel van de pan en doe de crème fraîche en de kruiden erbij. Roer dit goed door elkaar. Proef even en vind je het te flauw? Doe er wat zout en zwarte peper bij. 

Giet de rijst af en spoel het af met koud water. Doe de rijst bij de shoarma mengsel. Meng dit goed door elkaar. Doe alles in een ovenschaal, doe er de Parmezaanse kaas overheen en zet het in de oven. Laat het voor ongeveer 15 minuten in de oven staan.

Serveer het met een lekkere salade van veldsla.

Enjoy!