Nacho’s met gehakt

Een heerlijk Mexicaans gerecht en wederom makkelijk te bereiden. Wanneer ik thuis nacho’s met gehakt serveer, is het echt een feestje. “Eten we chips voor het avondeten?”, vragen mijn dochtertjes blij en dat vinden ze heel bijzonder. Dus zorg voor een feestje tijdens het avondeten en maak jouw eigen nacho’s met gehakt! Bij dit recept staat ook een heerlijk recept voor guacamole die je kunt toevoegen. En eet je het liever vegetarisch? Dan hoef je alleen maar het gehakt achterwege te laten.

INGREDIENTEN NACHO’S

1 ui
2 tenen knoflook
500 gr gehakt 
100 ml frito 
1 blik mais 
1 blik kidney bonen 
1 rode paprika 
1 gele paprika 
2 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
250 gr geraspte kaas 
1 zak nachos  
Zout en zwarte peper
Crème fraiche 

INGEDREDIENTEN GUACAMOLE

2 avocado’s 
1 sjalotje 
1 limoen 
1 tomaat 
2 tenen knoflook 
Zout en zwarte peper naar smaak 

BEREIDINGSWIJZE NACHO’S

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snij de in blokjes. Doe een scheutje zonnebloemolie in een hapjes pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Doe het gehakt erbij en bak dit mee. Doe de paprika’s erbij en roer dit goed door elkaar en laat het even staan. Maak het blik mais en kidney bonen open en gooi het vocht eruit. Doe dit ook bij het gehakt mengsel. Roer dit goed door elkaar. Voeg de frito, kruiden, zout en peper aan toe en meng dit door. Draai het vuur lag en laat het even met de deksel op de pan voor 10 minuten staan. 

Pak een ovenschaal en doe er een laagje nacho’s in. Verdeel wat van je mengsel erover en doe daar wat geraspte kaas overheen. Herhaal dit tot alles op is en eindig met wat kaas. Zet het in de oven voor 20-25 minuten.

BEREIDINGSWIJZE GUACAMOLE

Snipper het sjalotje en knoflook. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Prak de avocado fijn met een vork. Doe de tomaten, ui en knoflook erbij en meng dit door. Snijd de limoen door en pers het sap erbij. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Doe de crème fraiche in een schaaltje en klop het met een vork even los. 

Serveer dit samen met je nacho’s. Vind je het lekker kan je nog van jalapeño pepers op je nacho’s doen. 

1 Comment

  1. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/nachos-met-gehakt/ […]

Comments are closed.