Zachte zoete broodjes

Deze lekkere zachte en wat zoete broodjes zijn heel makkelijk om te maken. Enige wat je moet doen is even geduld hebben tot je deeg is gerezen.

Ingrediënten 

600 gram bloem
300 ml lauwwarme melk
100 ml zonnebloemolie
1 zakje gedroogde gist
1 ei
1 theelepel zout
50 gram suiker
1 ei + 1 eetlepel melk 
Sesamzaadjes 

Bereidingswijze

Doe de melk, ei, suiker, zonnebloemolie en de gedroogde gist in een kom en mix dit met een garde goed door. Voeg stap voor stap wat bloem bij je mengsel en kneed het deeg op middelhoge snelheid met elkaar. Als laatst doe je het zout en de rest van de bloem er bij en laat je het voor 5 minuten op hoge snelheid het deeg kneden. Je deeg moet lekker zacht en soepel zijn. 

Haal het deeg uit de kom en leg dit op je werkblad en kneed dit nog even door met 1 eetlepel zonnebloemolie. 

Vet een kom in met zonnebloemolie en leg je deeg in de kom. Dek het af met een theedoek en leg het op een warme plek om te rijzen. Dit moet je voor ongeveer 1 uur doen. 

Na 1 uur is je deeg verdubbeld. Haal de lucht uit de deeg en haal het uit de kom.

Verwarm je oven voor op 175 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. 

Verdeel je deeg in 10 bolletjes. Leg er een doek overheen, zodat je deegbolletjes niet uitdrogen.

Pak 1 bolletje en rol deze tot een sliert. Verdeel de sliert in 3 stukjes, zodat je het kan vlechten. 

Leg je gevlochten broodje op de bakplaat. Doe dat ook met de rest van de deegbollen. 

Meng in een kommetje de ei met het melk en klop dit door. Bestrijk de broodjes met het eimengsel en doe daar wat sesamzaadjes overheen. 

Zet de broodjes in de midden van de oven voor ongeveer 15-18 minuten. Als de broodjes goudbruin zijn aan bovenkant en ze klinken hol als je er aan de onderkant op tik, dan zijn ze gaar. 

Anders laat ze je nog 5 minuten langer in de oven staan.

Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Geniet van jouw eigen gemaakte zoete zachte broodjes.

De broodjes kun je heel makkelijk in vriezen. Als ze zijn afgekoeld, doe je ze in een plastiek zak en leg je ze in de vriezer. Wanneer je ze wilt gebruiken haal je ze er even uit en laat je ze op kamertemperatuur ontdooien. 

10 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/zachte-zoete-broodjes/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you can find 72156 more Info on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/zachte-zoete-broodjes/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/zachte-zoete-broodjes/ […]

  4. … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/zachte-zoete-broodjes/ […]

  5. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/zachte-zoete-broodjes/ […]

  6. … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/zachte-zoete-broodjes/ […]

  7. … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/zachte-zoete-broodjes/ […]

  8. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/zachte-zoete-broodjes/ […]

  9. … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/zachte-zoete-broodjes/ […]

  10. … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/zachte-zoete-broodjes/ […]

Comments are closed.