Met wraps kan je oneindig variëren! Je kunt er zelfs tortilla chips van maken! Dit is weer zo’n easy recept met kipfilet, champi’s en paprika. Champi’s?! Yes, zo worden de champignons bij ons thuis genoemd. En zolang ze naar binnen gaan, noemen we het zoals onze meisjes het willen. Aan dit gerecht heb ik ook lekkere eigen gemaakte pindasaus toegevoegd en ik ben er zeker van dat je dit heerlijk zult vinden.
INGREDIËNTEN
6 wraps
750 gram kipfilet
2 rode paprika’s
250 gram champignons
2 theelepels paprikapoeder
2 teentjes knoflook
200 gram ijsbergsla
Zout en zwarte peper naar keuze
Snijd de kipfilet en paprika in blokjes en de champignons in reepjes. Snijd ook de knoflook. Verwarm een koekenpan op het vuur et een scheutje zonnebloemolie. Fruit hierin de knoflook en doe de kipfilet erbij. Bak de kipfilet op en doe de champignons en de paprika erbij. Bak dit mee voor ongeveer 5 minuten. Doe de paprikapoeder erbij en breng het op smaak met zout en zwarte peper. Laat dit even op een laag vuurtje staan.
DE MAKKELIJKE PINDASAUS
INGREDIËNTEN
5 eetlepels pindakaas
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel sambal
1/2 limoen
150 ml water
BEREIDINGSWIJZE
Doe de pindakaas in een steelpan en voeg daar de ketjap, suiker, sambal, limoensap en water aan toe. Zet het op het vuur en breng dit al roerend aan de kook. Blijf roeren tot het dik genoeg is, zoals de pindasaus die je kent uit de supermarkt of van de patatzaak. Makkelijker kan het niet!
Draai het vuur uit van beide pannen en doe vervolgens de wraps voor 2 minuten in de oven, zodat ze lekker warm zijn. Smeer wat pindasaus op de wrap. Doe daar wat ijsbergsla en het kipmengsel overheen. Rol het op en je hebt binnen 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel.
Koken hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je er maar van geniet!