Springrolls met sushirijst

Springrolls met sushirijst is denk ik wel een van de gerechten die ik kan blijven eten. Je kunt verschillende ingrediënten die jij lekker vindt toevoegen. Springrolls kan je zelfs met vers fruit maken. Lekker fris voor op een warme zomerdag.

INGREDIËNTEN

1 kop sushirijst
1 mango
300 gram kipfilet
Scheutje soja saus
Scheutje milde chilisaus
Muntblaadjes
Rode paprika
Komkommer
6 rijstvellen

BEREIDINGSWIJZE

Snij de kipfilet in blokjes en doe het in een schaaltje. Meng dit samen met de sojasaus en de chilisaus en laat dit een tot twee uur staan in de koelkast, zodat de smaken goed in de kipfilet trekken.

Schil de mango en snijd deze in repen. Snijd de rode paprika en komkommer ook in repen. Haal de muntblaadjes van de steel. Kook de sushirijst, zoals het aangegeven staat op de verpakking. Laat het goed afkoelen. Bak ondertussen de kipfilet goudbruin en laat dit ook goed afkoelen.

Week een rijstvel in warm water. Leg dit op het aanrecht en het vullen kan beginnen. Leg wat muntblaadjes in het midden van jouw rijstvel. Doe daar boven op wat rijst en de andere ingrediënten. Vouw de randen naar het midden, vouw de onderste rand over de vullen en dan rol je de rol zo strak mogelijk op. Serveer het met jouw eigen gemaakte pindasaus.