Wentelteefjes

Weet je hoeveel oud brood er wordt weggegooid? Dagelijks gooien we in Nederland meer dan 400.000 broden weg. Dat komt neer op drie sneetjes per gezin en 127 miljoen kilo brood per jaar. Dat is echt behoorlijk veel!

Zelf ben ik heel erg tegen voedselverspilling, zeker wanneer je beseft hoeveel je nog kun doen met oud brood. Je kan er croutons, broodpudding of (zoals ik nu heb gedaan) wentelteefjes van maken.

Wist je dat wentelteefjes, verloren brood heet in het Frans? Verloren brood is ontstaan, doordat ze vroeger zelden iets weggooiden. Het was een gewoonte om oud brood weer om te toveren om het weer eetbaar te maken. 

Het maken van wentelteefjes duurt niet lang. Je kan het serveren met vers fruit of gewoon met een klein beetje poedersuiker. Hou je net als ik van kaneel, dan doe je er wat kaneelsuiker overheen. 

Wij hadden nog wat stokbrood over en daar heb ik deze wentelteefjes van gemaakt. Maar je kan het natuurlijk ook van ander brood maken.

Ingrediënten 

1 stokbrood
2 eieren 
2 zakjes vanille suiker 
150 ml melk
1 theelepel kaneel
30 gram roomboter

Bereidingswijze 

Pak een ruime kom, meng daar de eieren, vanille suiker, melk en kaneel in met elkaar. Hou je niet van vanille suiker, dan kun je ook 2 eetlepels suiker gebruiken. 

Klop alles goed door elkaar. Verhit een koekenpan met wat boter en laat het goed heet worden. Doe een aantal van de broodjes in de ei-mengsel. Draai de broden om, zodat het brood goed de ei mengsel op kan nemen. 

Doe ze in de pan en bak ze aan beide kanten lekker bruin. Haal ze uit de pan en herhaal de stappen, totdat alle brood op is. Serveer het met wat je lekker vindt. Lekker simpel met wat suiker en kaneel of met wat fruit en slagroom

Bon appétit!

2 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/wentelteefjes/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/wentelteefjes/ […]

Comments are closed.