Tortillataart

Met wraps kan je oneindig variëren. Je kan er chips van maken. Je kunt het oprollen, je kunt het opvouwen en je kunt ze op stapelen. Dit heb ik ook gedaan bij dit recept.  Voor de vulling kan je eigenlijk kiezen wat je lekker vindt. Laat je fantasie lekker de vrije loop. Dit mijn versie van de tortillataart!

Ingrediënten

6 wraps 
500 gram gehakt
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook 
1 blik mais
1 rode paprika 
200 gram champignons
1 blik kidney bonen 
250 gram geraspte kaas
200 ml creme fraiche
50 ml frito
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
Zout en zwarte peper naar smaak
Jalapeño naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en snij de paprika in blokjes. Snijd ook de champignons in reepjes. Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan. Rul het gehakt hierin. Voeg de paprika, champignons hieraan toe en roer dit goed door elkaar. Laat dit 5 minuten staan. Voeg de mais, kidney bonen, frito, en de kruiden hieraan toe. Meng dit goed met elkaar en zet de deksel even op de pan. Laat het voor 7 minuten staan. Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.

Neem een springvorm van 24 cm. Doe 1 wrap op de bodem. Bedek de randen ook met repen wraps. Voeg wat mengsel en geraspte kaas hieraan toe. Bedenk het met een wrap. Herhaal deze stappen tot je mengsel op is. Maak het af met wat geraspte kaas en zet het voor 30 minuten in de oven. Haal het uit de oven laat het even afkoelen. Serveer het met crème fraîche en lekker veel Jalapeño als je dat lekker vindt natuurlijk. Enjoy!

1 Comment

  1. … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/tortillataart/ […]

Comments are closed.