Perzik- en Vijgenflappen

Ik ben dol op perzik, vooral als ze niet te hard of te zacht en sappig zijn. Dus wanneer ze weer te koop zijn, koop ik ze totdat het niet meer kan.  Vijgen is net zo’n vrucht waar ik oneindig van kan genieten. En het is ook een vrucht waar je veel kanten mee op kan. Je kunt ze met geitenkaas uit de oven maken of lekker uit het vuistje eten. Of net als ik, verwerken in deze easy peasy dessert. 

Ik heb vorig jaar een vijgenboom in de tuin geplant, maar nooit gedacht dat ik er echt vruchten van kon plukken. En ik kan je zeggen, ze zijn echt verrukkelijk. Lekker zoet vooral. Ik had een handje vol kunnen plukken dit jaar. Ik heb er een aantal zo gegeten en een aantal verwerkt in dit heerlijke recept die ik jullie niet wil ontnemen.

Ingrediënten

4 bladerdeeg vellen (ontdooit)
1 perzik
3 vijgen
50 gram suiker 
1 theelepel kaneel 
1 ei
Extra suiker voor de afwerking

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.  Snij de perzik doormidden en verwijder de pit. Snij de perzik in partjes en snij de vijgen in ringen (maar niet al te dun).

Meng in een kommetje de suiker en kaneel.  Haal de plastiek af van het bladerdeeg. Doe daar wat van de suikermengsel op. Leg daar wat partjes perzik of vijg op en vouw twee hoeken naar het midden. Breek het ei in een kommetje en bestrijk de bladerdeeg ermee.  Zet in het midden van de oven voor 20 minuten. Haal uit de oven en doe daar wat suiker overheen.  Laat het op een afkoelrooster afkoelen en serveer het met een bolletje slagroomijs en een toefje slagroom.

Makkelijk toch? En je hebt weer een zelfgemaakte dessert op tafel gezet, waar je gasten van gaan smullen.