Tom Yam met tijgergarnalen

Een heerlijke Tom Yam soep met tijgergarnalen! Yum!

INGREDIËNTEN

Zonnebloemolie
2 gele uien, fijn gesnipperd
3 eetlepels rode currypasta
2 stengels citroengras, geknoopt
1,5 liter visbouillon
250 gram kokosmelk
5 eetlepels suiker
2 rode pepertjes in ringen
Scheutje vissaus
Sap van 1,5 limoen
10 tijgergarnalen
1 teentje knoflook
Klont boter
2 zoete aardappels, geschild en in blokjes

Voor de afwerking
Extra kokosmelk, 1 limoen in schijfjes en chili vlokken (bijvoorbeeld pul biber)

BEREIDINGSWIJZE

Verhit een pan met een scheutje zonnebloemolie op het vuur en stoof daar de uien in tot ze glazig zijn. Voeg de currypasta en het citroengras toe en roer het goed door tot de aroma’s vrijkomen. Schenk er de visbouillon en de kokosmelk toe en breng het aan de kook. Voeg nu ook de suiker, de zoete aardappel, de rode peper, de vissaus en het limoensap toe en roer het goed door. Laat het geheel 15 minuten pruttelen en vis met een lepel de geknoopte citroengras eruit. Mix met de staafmixer tot een gladde massa.

Bak kort voor het serveren de tijgergarnalen aan in een hete pan met boter en een teentje geperste knoflook. Serveer het in een mooi glas of een mooie soepkom. Als afwerking doe je er nog wat kokosmelk overheen en wat extra chili vlokken. Serveer het met een schijfje limoen en geniet ervan!

1 Comment

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 74333 additional Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/tom-yam-met-tijgergarnalen/ […]

Comments are closed.