Groente-quiche met kipfilet

Quiche! Dit is de beste manier om heel veel groente te verstoppen in je gerecht, zonder dat de kindjes het eruit vissen. Tenminste… het werkte bij ons thuis goed, maar er zullen ongetwijfeld huishoudens zijn zonder kinderen die dit gerecht heel lekker zullen vinden.

INGREDIËNTEN

Tante Fanny Quiche- en Taartdeeg
300 gram kipfilet
1 gele ui
1 teen knoflook
1 theelepel paprikapoeder
200 gram broccoli
200 gram champignons
200 gram kastanjechampignons
75 gram geraspte 30+ kaas
150 ml crème fraîche
4 eieren
50 ml slagroom
Zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor 180 graden. Snijd alle champignons in plakjes, maar niet te dun. Snijd de broccoli klein, maar niet te klein. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een koekenpan en doe er wat zonnebloemolie in. Wanneer de olie heet is, doe je de ui erin en bak je deze tot het wat glazig is. Dan kan vervolgens de knoflook erbij en bak je dit ook even kort mee. Nu is het de beurt aan de kipfilet. Doe het in de pan en bak het mooi goudbruin. Doe er 1 theelepel paprikapoeder, wat zout en peper bij en roer dit goed door. Nu kan de broccoli erbij en kun je dit meebakken met de kip. Zet de deksel voor 5 minuten op de pan, totdat de broccoli beetgaar is. Nu kun je de kip en de broccoli in een schaal doen.

In dezelfde koekenpan doe je wederom wat zonnebloemolie en bak je de champignons mooi bruin. Giet het daarna af, zodat er geen vocht in de pan achterblijft. Doe de champignons, broccoli en kip terug in de pan, meng het goed met elkaar en draai het vuur laag.

Ondertussen kun je een spring- of quichevorm van 24 centimeter invetten. Doe daar vervolgens de quichedeeg in. Prik wat gaatjes aan de onderkant van het deeg, zodat de onderkant niet zompig wordt.

Nu is het om de saus te gaan maken. Doe de eieren in een kom en klop ze even los. Doe de crème fraîche en slagroom erbij en roer dit goed met een garde door elkaar, totdat er geen klontjes meer zijn. Doe de helft van de kaas erbij. Giet dit bij het kip- en groentemengsel en roer het goed door. Giet vervolgens het mengsel in de spring- of quichevorm. Doe de overgebleven kaas erover en zet het in het midden van de oven voor 45 minuten. Als je merkt dat het te bruin wordt, doe er dan wat aluminium folie op. Het moet mooi goudbruin worden. Haal het uit de oven en laat het voor 10 minuten afkoelen. Serveer het met wat rucola en begin met smullen!