Thung Thong – Thaise Goudzakjes

Thung Thong ook wel bekend als goudzakjes of gouden tassen. Thung Thong zijn knapperige Thaise dumplings gevuld met waterkastanjes en kippen- of varkensgehakt. Ik heb deze heerlijke Thaise lekkernij gemaakt en mijn eigen draai aan gegeven. 

Nou ik kan je zeggen dat ze echt heerlijk zijn en je eet ze zo weg.  Nou zoals ik al vaker heb gezegd, heb ik geen frituurpan om ze in te bakken. Maar met een pannetje met zonnebloemolie erin, kan het ook prima. 

Ingrediënten 

8 loempia vellen
250 gram kippengehakt
150 gram champignons 
2 lente-ui + 2 extra om de goudzakjes mee vast te maken
3 knoflooktenen
3 theelepels ketjap
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels komijn
Zout en zwarte peper naar smaak
Chilisaus voor erbij

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op het vuur met een wat zonnebloemolie erin om de Thung Thong te kunnen frituren. Als je een frituurpan hebt, hoeft dit natuurlijk niet. 

Ik heb zelf kippengehakt gemaakt met kippendijfilet en dit in een hakmolen gedaan en fijn gemalen. Maar je kan natuurlijk ook kant en klare kippengehakt te halen.

Thung Thong - Mama Alpacas Kitchen
Thung Thong – Mama Alpacas Kitchen

Ik heb zelf kippengehakt gemaakt met kippendijfilet en dit in een hakmolen gedaan en fijn gemalen. Maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare kippengehakt te halen. Doe het kippengehakt in een kom. Hak de champignons, knoflook en lente-ui ook fijn. Het liefst een in hakmolen. Doe dit erbij, voeg de ketjap en de kruiden toe en meng dit door elkaar. 

Snij de twee andere lente uien doormidden en aan weer doormidden, zodat je slierten krijgt. Kook water en doe de lente uien slierten in het kokend water. Laat ze voor 2 minuten koken, zodat ze zacht worden. Giet het af en doe ze gelijk in ijskoud water, zodat ze niet te slap worden. Deze heb je nodig om de Thung Thong vast te maken.

Pak een loempia vel en doe daar 2 theelepels van het gehaktmengsel in het midden van je vel. Breng alle hoeken naar elkaar toe, zodat je een zakje hebt. Maak het vast met een lente ui sliert en frituur ze. Serveer ze met wat chilisaus. 

Geniet van je goudzakje!

4 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/thung-thong/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/thung-thong/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/thung-thong/ […]

Comments are closed.