Gehaktbrood met aardappelpuree en snijbonen

Ik had nooit eerder gehaktbrood gemaakt. Het stond wel op mijn cooking list om het een keer te maken. De oom van mijn man komt elke woensdag bij ons eten. Het is een gewoonte geworden dat wij bij het avondeten aan hem vragen wat hij ‘ s middags heeft gegeten, want ze serveren altijd wel iets lekkers op zijn werk. Die dag had hij gehaktbrood gegeten en dat bracht me op het idee om ook gehaktbrood te maken.

Dit is mijn versie van gehaktbrood. Wij hebben het gegeten met aardappelpuree en snijbonen. Gehaktbrood heeft helemaal niks met brood te maken, omdat het de vorm van een brood heeft wordt het zo genoemd. 

Ingrediënten

4 gekookte eieren
500 gram gehakt
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
4 eetlepel paneermeel 
1 ei
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
2 theelepels paprikapoeder 
3 eetlepels water
2 eetlepels tomatenpuree 
Zout en peper naar smaak

Gehaktbrood van Mama Alpcas Kitchen

Bereidingswijze

Kook de eieren hard en laat het goed afkoelen. Vet een bakblik in met wat zonnebloemolie en zet het opzij. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een grote kom. Rasp de ui en de knoflook heel fijn. Doe het gehakt bij de uienmengsel, voeg hierbij de paneermeel, ei en de kruiden toe. Meng dit goed door elkaar. En deel het gehakt in twee delen. Verdeel een deel op de bodem van de bakblik. De andere helft bewaar je om de eieren te bedekken.

Als de eieren zijn gekookt doe je ze in koud water en pel je ze. Leg de eieren op het gehakt in de bakblik en verdeel de rest van het gehakt erover. Alle eieren moeten bedekt zijn met gehakt. Meng in een kommetje het water met de tomatenpuree en voeg hier wat zout en peper naar smaak toe. Smeer dit over je gehakt en zet het voor 60 minuten in de oven. 

Serveer het met wat je lekker vindt. Wij hebben dit geserveerd met aardappelpuree en snijbonen. Eet smakelijk. 

1 Comment

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 88162 additional Info on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gehaktbrood/ […]

Comments are closed.