Spanje! Een land waar we heel graag komen. Ik voel me daar fijn, alsof het mijn tweede land is. En het klimaat spreekt me ook natuurlijk heel erg aan. En wat ik ook leuk vindt aan Spanje, is het eten. Alle hapjes die je samen kunt delen… heel gezellig en het staat ook leuk op tafel.

Wat mag er aan de Spaanse tapas avond of lunch niet ontbreken? Dat zijn de Albondigas. Deze heerlijke Spaanse gehaktballen zijn heel makkelijk te maken en het staat snel op tafel. 

Ik heb de saus niet pittig gemaakt, zodat mijn kindjes er ook van kunnen eten. 

Ingrediënten

500 gram gehakt
2 sjalotjes
1 ei
3 eetlepels paneermeel
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel oregano
2 teentjes knoflook 
Bosje peterselie 
500 ml gezeefde tomaten (ik gebruik Frito)
1 eetlepel suiker 
Zout en peper naar smaak

Mama Alpacas Albondigas

Bereidingswijze

Pak een grote kom en meng hierin het gehakt, ei, paneermeel, 1 teentje knoflook, zout, peper, de gerookte paprikapoeder, de oregano en de helft van de peterselie. Meng dit goed met elkaar en draai er kleine balletjes van ter grote van een golfbal. Zet de ballen voor 30 minuten in de koelkast. 

Je kunt nu alvast de saus maken. Snipper de sjalotjes en de knoflook en verhit wat zonnebloemolie in een hapjes pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na enkele minuten de gezeefde tomaten aan toe en breng het op smaak met de suiker, zout en peper. Voeg al laatste de overgebleven peterselie aan toe en draai het saus uit. Verhit in een andere koekenpan wat zonnebloemolie. Bak je balletjes aan alle kanten mooi bruin. 

Begin de saus weer te verhitten en voeg de balletjes toe aan de saus. Roer het goed door elkaar, maar wel voorzichtig dat je de balletjes niet kapot maakt. 

Serveer het met tortilla, ook dit recept kun je ook op mijn site vinden