Tarte tatin met peren

Ik heb een tijdje terug van mijn broertje een Le Creuset pan gekregen dat speciaal voor het maken van een tarte tatin is. Ik had hem tot nu toe niet gebruik, wat eigenlijk best gek is. Het is namelijk echt een prachtige pan en heel makkelijk in gebruik. Aangezien ik een heleboel peren had gehad van mijn schoonouders heb ik er een peren tarte tatin van gemaakt. 

Of het lekker was? Er bleef geen kruimel over. Dit is echt een easy way om een tarte tatin te maken. Een lekker makkelijk toetje om te maken dus.

Ingrediënten 

8 Conference peren
125 gram suiker 
25 gram roomboter
4 bladerdeegvellen of je kunt verse bladerdeeg van Tante Fanny gebruiken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een oven bestendige pan op het vuur. Doe de boter en suiker erin en laat het op een laag vuurtje smelten. Het moet mooi goud bruin worden. Even geduld hebben, want het kan best snel verbranden als je het hoger zet. Schil onder tussen de peren, snijd ze door midden en verwijder het klokhuis. 

Als de boter en suiker is gesmolten, doe je de peren met de bolle kant in de pan. Als je vellen bladerdeeg gebruikt maakt ze even aan elkaar vast en leg deze over de peren. Duw de zijkanten een beetje naar binnen, als een soort schaaltje. Is handiger als je het straks wilt omdraaien.

Prik 4 gaatjes in de bladerdeeg. Zet de pan in de oven voor 15-20 minuten. 

Laat het voor 3-4 minuten afkoelen, voordat je het omdraait op een bord.

Serveer het lauw warm met een bolletje ijs of wat slagroom.