Courgette koekjes

Ik ben dol op courgette. Courgette is een groente waar je oneindig veel mee kan doen. Je kunt het verwerken in eten, je kunt het grillen, bakken, een salade van maken en nog veel meer.

Als kind ben ik opgegroeid met het eten van courgette. Een lekker Iraans gerecht waar je eerst courgette moet grillen en dan verwerken in je eten. Hmm water loopt me al in de mond. Maar over naar dit recept…

Dit is een recept waarmee ik groenten in het eten kan verstoppen, zodat mijn kinderen het eten. De meisjes vinden het dan ook heerlijk en noemen het courgette pannenkoeken. Wij hebben een courgetten plant in de tuin en de laatste courgetten heb ik laatst nog geplukt. Daar ben ik vervolgens mee aan de slag gegaan

Ingrediënten 

2 middelgrote courgetten
1 middelgrote ui
2 knoflooktenen
3 eieren 
1 eetlepel oregano
7 eetlepels zelfrijzende bakmeel
1 theelepel zwarte peper
Zout naar smaak
1 theelepel kurkuma 

Bereidingswijze 

Was de courgetten en snijd ze in grote stukken. Doe dit ook met de ui en de knoflook. Doe ze in een keukenmachine of hakmolen en maak het fijn. Maar niet te fijn, want anders wordt het heel drapperig. 

Als je geen keukenmachine of hakmolen hebt, kun je het ook raspen met de grote kant van de rasp. Doe alles in een grote kom, doe daar de meel, eieren, kruiden en zout bij. Roer dit goed door elkaar. 

Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan. Laat het lekker heet worden. Doet 2-3 eetlepels van je mengsel in de pan en bak ze om en om tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot alles op is. 

Wij vonden het lekker met wat appelmoes  erbij. Ze zijn het lekkerst als ze ietsjes zijn afgekoeld, dan zijn ze ook wat steviger. 

Enjoy!

Dit recept leent zich ook goed voor het ‘opruimen’ van je groentenla. Heb je halve groenten over waar je niet weer wat je mee moet doen, dan kan je het in je recept verwerken.

3 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/courgette-koekjes/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/courgette-koekjes/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/courgette-koekjes/ […]

Comments are closed.