Taco’s met pulled oats

Ken je Pulled oats? Ik had het al een aantal keer voorbij zien komen bij verschillende collega foodies, dus ik was heel blij dat Green Food Lab mij benaderde om Pulled Oats van Gold & Green Foods uit te proberen.

Pulled Oats is gemaakt van zuivere Noordse haver, tuinbonen en erwten. Het zit boordevol eiwitten (en geen toevoegingen en E-nummers). Dit resulteert in een bewust, lekker en gezond alternatief op vlees.

De structuur ziet er echt als uit gehakt. Ik twijfelde eerst of het wel klopte. En wat ook heel belangrijk is, de smaak viel bijzonder goed! Wij eten regelmatig vegetarisch met vleesvervangers. Sommige laten een bepaalde nasmaak in achter en sommige vind ik gewoon echt niet lekker. Daar ben ik heel eerlijk over. Maar dat was bij Pulled Oats niet het geval!

Ik heb met de Pulled oats taco’s gemaakt. Niemand die merkte dat het dus een vleesvervanger is. Wij gaan dit vaker eten thuis, dus ik zou zeggen probeer het ook. 

Want uiteindelijk willen allemaal een betere wereld voor onze kinderen. Alle kleine beetjes helpen en dat begint bij jezelf.. door bewust te worden van de keuzes die we maken en kunnen maken. Thuis zijn we daar op verschillende manieren bezig en dat geef ik ook door aan mijn dochters. Take the next step for the future. 

Deze heerlijke taco’s kan je super easy zelf maken. En het staat binnen 30 minuten op tafel. 

Ingrediënten 

2 doosjes pulled oats
1 pakje taco’s
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper poeder
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel kaneel
Zout en zwarte peper naar smaak
1 zakje ijsbergsla gesneden
Handje cherry tomaten in kwartjes 
Halve plakjes komkommer 
3 eetlepels Griekse yoghurt |
1 teen knoflook
Jalapeño pepers (als je dat lekker vindt!)

Bereidingswijze 

Verwarm de taco’s zoals het wordt aangegeven. Maak alvast het sausje klaar door de knoflook te persen en dit bij de yoghurt te doen. Een simpel sausje over je taco’s. Je kunt de yoghurt ook vervangen door soya yoghurt (om het vegan te maken).

Verwarm een koekenpan met wat neutrale olie. Doe daar de Pulled oats in en verwarm deze op. Doe de kruiden erbij en laat het even bakken. 

Iets wat heel erg leuk is en waar de kinderen ook helemaal in opgaan, is om alle ingrediënten in aparte schaaltjes te doen en het op tafel te zetten. Laat iedereen lekker zijn eigen taco maken. Dit zorgt voor een gezellig feestje aan tafel. 

En weet je, Pulled oats bevatten heel veel eiwitten. Dus een win-win situatie, mocht je daar extra op letten. 

Pulled Oats is verkrijgbaar bij Albert Heijn, DEEN, en een aantal PLUS supermarkten. Online is Pulled Oats te vinden op AH.nl en in de Picnic app.

5 Comments

 1. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/tacos-met-pulled-oats/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/tacos-met-pulled-oats/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Here you will find 18326 additional Info on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/tacos-met-pulled-oats/ […]

 4. … [Trackback]

  […] There you can find 19872 more Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/tacos-met-pulled-oats/ […]

Comments are closed.