Shoarma bowl

Ik vind eten uit een kommetje iets hebben. Ik kan het gevoel nauwlijks omschrijven, maar het geeft mij een warm en fijn gevoel. Op een of andere manier smaakt het ook lekker. Ja, noem me maar gek, mag wel. Denk dat er meerdere mensen zijn die dit gevoel met me delen.

Dus heb ik een heuse shoarma bowl gemaakt. Ik heb hiervoor de zilvervliesrijst van Tilda Rice gebruikt. Het heeft een lekker notige smaak en is iets minder droog dan de zilvervlies rijst die ik altijd gebruikte. 

Ingrediënten 

500 gram shoarma
200 gram zilvervliesrijst 
1 gele paprika in halve ringen
Handje cherry tomaten in kwartjes 
Halve komkommer
200 ml Griekse yoghurt 
1 knoflook
Scheutje olijfolie
Halve limoen
Zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Kook de zilvervliesrijst zoals het staat aangegeven op het pakje. Maak ondertussen de yoghurt klaar. Was de komkommer en rasp deze. Knijp de vocht eruit. Doe dit in een kommetje samen met de yoghurt, sap van een halve limoen, scheutje olijfolie, knoflook en zout en zwarte peper naar smaak. Roer het goed door en zet het aan de kant. 

Maak de paprika schoon en snijd deze in halve ringen. Snijd de cherry tomaten in kwartjes en zet dit ook opzij. 

Bak ondertussen je shoarma. Als je shoarma klaar is, giet je de rijst af. Pak een kommetje en doe daar wat rijst in. Doe wat shoarma, tomaatjes en paprika bij. Serveer het met de yoghurt en ga er maar van smullen. 

Ik weet zeker dat je dit heerlijk gaat vinden!