No-bake Caramel Chocolade Taart

Wie jarig is, trakteert. Daarom heb ik deze taart voor mijn eigen verjaardag gemaakt. Als je de caramel gaat maken moet je wel even geduld hebben en een sterke schouder. Maar een ding is zeker: dan heb je je workout gehad en kun je daarna zonder schuldgevoel van deze taart genieten.

INGREDIËNTEN BODEM

200 gram Digestives
90 gram roomboter

INGREDIËNTEN KARAMEL

1 blik gecondenseerde melk
60 gram ongezouten roomboter
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

INGREDIËNTEN GANACHE

150 gram slagroom
210 gram pure chocolade
30 gram volle melk
60 gram kristalsuiker
60 gram roomboter in blokjes

INGREDIËNTEN GARNERING

250 gram slagroom + eetlepel kristalsuiker
Stukje chocolade

BEREIDINGSWIJZE BODEM

Dit recept is voor een taartvorm van 20 cm. We beginnen met de bodem. Smelt de 90 gram boter op een laag vuurtje en hak met de keukenmachine de Digestive-koekjes fijn. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de koekjes ook in een plastic zak doen en ze kapot slaan met een deegroller. Dit is wel heel goed voor de vrijlaten van alle agressie. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en vul de taartvorm met het koekmengsel. Druk met de achterkant van een lepel het koekmengsel plat. Zet dit voor 30 minuten in de koelkast, zodat de bodem stevig wordt.

BEREIDINGSWIJZE KARAMEL

Nu gaan we verder met de karamel. Doe de boter in de pan en als deze is gesmolten, doe je de suiker erbij. Roer dit snel door. Als de suiker ook is gesmolten, dan voeg je het blikje met gecondenseerde melk toe. En nu gaat de workout beginnen. Je blijft dit roeren op een middelhoog vuur. Hoe langer je het op het vuur laat staat, hoe dikker het wordt. En dat is ook precies wat je wilt. De karamel veranderd van kleur en wordt steeds donkerder. Je blijft dit nog steeds roeren tot je de gewenste dikte hebt en je zult zien dat de karamel steeds harder wordt. Als je de gewenste dikte hebt bereikt, zet je het gas uit. Giet dit gelijk over de taartbodem, want als je te lang wacht, wordt het te hard. Laat dit afkoelen op kamertemperatuur.

BEREIDINGSWIJZE GANACHE

Vervolgens gaan we verder met de ganache. Doe de suiker, room en melk in een pannetje en breng dit aan de kook. Blijf er wel bij, want het kan ineens heel snel gaan en je wilt niet dat het over gaat lopen. Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur. Doe er wat chocolade bij en roer het door tot het gesmolten is. Daarna doe je de rest van de chocolade erbij en blijf je roeren tot alle chocolade is gesmolten. Ga door tot je een mooi egaal mengsel hebt verkregen. Voeg nu de blokjes boter toe en roer dit tot het gesmolten is. Laat de ganache vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Giet dit mengsel over de karamel en zet het minimaal 3 uur in de koelkast.

GARNERING

Wanneer je de taart wilt serveren, klop je de slagroom met het suiker stijf en versier je hier de taart mee. Schaaf er wat chocolade overheen. Met deze taart verover je gegarandeerd de harten van de mensen aan wie je deze taart gaat geven. Lekker genieten!

8 Comments

 1. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/no-bake-caramel-chocolade-taart/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/no-bake-caramel-chocolade-taart/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/no-bake-caramel-chocolade-taart/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/no-bake-caramel-chocolade-taart/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/no-bake-caramel-chocolade-taart/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/no-bake-caramel-chocolade-taart/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/no-bake-caramel-chocolade-taart/ […]

 8. … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/no-bake-caramel-chocolade-taart/ […]

Comments are closed.