Pompoen Brood

Dit supereenvoudige recept voor pompoen brood zorgt ervoor dat iedereen nu zelf brood kan bakken. Het bakken van brood is bijna wetenschap. Je moet echt goed aan het recept houden om het brood te krijgen waarvan je niet meer kunt stoppen met eten. Dus gebruik dit recept en maak jouw eigen heerlijke pompen brood!

Ingrediënten

140 gram pompoen
300 gram patent bloem
4 gram gist
40 gram warm warme melk
4 gram zout 
25 gram suiker
25 gram roomboter op kamertemperatuur
1 ei
1 eigeel
1 eetlepel melk
Pompoenpitten

Zelfgemaakte Pompoenbrood

Bereidingswijze

Kook de pompoen met twee eetlepels water met de deksel op de pan. Wanneer de pompoen goed zacht is, pureer je deze met een vork en blijf je dit roeren tot alle vocht is verdampt. Zet het even weg.

Meng de melk, 1 theelepel suiker en gist met elkaar en laat het ook even staan. Mix vervolgens in een kom de pompoenpuree, gistmengsel, ei en de rest van de suiker. Voeg ga je het zout en de meel met elkaar mengen en voeg je dit in delen toe aan je mengsel. Roer dit goed door en voeg de boter erbij.

Bestuif je werkblad met wat meel. Nu ga je alles goed met de hand mengen tot je een deegbal hebt. De deegbal moet niet aan je handen plakken. Plakt het deeg aan je hand, voeg er dan nog wat meel bij. Doe het deegbal terug in een kom en bedek het met een theedoek en zet dit voor 1 uur opzij. Na 1 uur is het deeg nu twee keer zo groot.

Bestuif opnieuw je werkbank met wat meel en haal het uit de kom en kneed dit opnieuw goed. Verdeel het in 9 gelijke delen en bol het deeg op. Vet een bakblik van 20 cm in en doe er bakpapier in. Doe de bollen in het bakblik en laat er wat ruimte er tussen. Bedek het opnieuw met een theedoek en laat het voor 1 uur staan. 

Na 1 uur verwarm je de oven voor op 180 graden. Het eigeel kan nu worden gemengd met de melk en bestrijk de bolletjes. Versier ze met wat pompoenpitten.  Doe het brood in de oven voor 25-30 minuten. Haal ze uit de oven en het bakblik en laat het brood afkoelen op een afkoelrooster. Geniet nu lekker van jouw eigen pompoen brood!

1 Comment

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 27200 additional Info to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pompoen-brood/ […]

Comments are closed.