Gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika met couscous, een heerlijk gerecht om van te smullen. In Iran hebben we ook een recept voor gevulde paprika’s. Maar dat neemt wat meer tijd in beslag. Daarom heb ik bedacht, zodat we toch lekker en snel gevulde paprika’s kunnen eten. Met dit recept heb je binnen een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel.

Ingrediënten

6 middelgrote paprika’s
500 gr gehakt
250 gr couscous
1 middelgrote ui
2 knoflooktenen
1 tl kurkuma
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
3 el droge fenegriek
200 ml frito
Zout en zwarte peper

gevulde paprika

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een kom de couscous en doe daar wat heet water overheen en laat het afgedekt staan. Snipper de ui en knoflook. Doe wat zonnebloemolie in een hapjespan en fruit dit tot ze glazig zijn. Nu kun je het gehakt ook in de pan doen en bak dit mee. Doe er de kruiden en 2 eetlepels fenegriek bij en breng op smaak met wat zout en zwarte peper.

Ondertussen is je couscous ook klaar. Voeg dit toe aan je gehakt mengsel. Voeg een flinke scheut frito hieraan en roer dit goed door elkaar. Maak nu je paprika schoon. Snij de top eraf, zodat je een dekseltje hebt. Verwijder de zaadjes van de paprika en was de paprika’s goed. Vul de paprika’s met het mengsel. Herhaal dit met alle paprika’s tot alles gevuld is. 

Maak in een pannetje het sausje. Doe de frito, zout, zwarte peper en fenegriek in een pannetje. Roer dit goed door elkaar en doe er een scheutje water bij. Verdeel wat van de saus over de paprika’ s en de rest van je saus doe je in de ovenschaal.Bedek de paprika’s met aluminiumfolie en zet het in de oven voor 25 minuten. Haal de aluminiumfolie na 25 minuten weg en zet de paprika’s voor nog 20 minuten in de oven.

Serveer jouw gevulde paprika met couscous met een frisse salade of wat yoghurt. Je kunt er ook voor kiezen om er zelfgemaakt pompoenbrood bij te maken! 

Nooshe jan.