Asperges met zalm

Het aspergeseizoen is aangebroken, dus het is hoog tijd dat ik je het recept deel voor asperges met zalm.

INGREDIËNTEN

750 gram asperges
1 kilo vast kokende aardappels
4 zalmmoten
4 eieren 
4 plakken ham (plakken)
4 takjes peterselie
50 gram roomboter
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel knoflookpoeder 
Zout en zwarte peper 

asperges met zalm

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
Schil de aardappels en snijd ze in wedges. Kook ze in ruim water met wat zout. Je kan gelijk je eieren mee koken. Schil de asperges en snijd 3-5 cm van de onderkant eraf. Een aspergeschiller verricht in dit geval wonderen. Anders kun je natuurlijk ook gewoon een schilmesje gebruiken.

Giet de aardappels af en doe ze in de ovenschaal. Doe de zout, zwarte peper, paprika- en knoflookpoeder erbij en hussel ze goed door. Zet de ovenschaal in de oven voor 35 minuten. Ondertussen kun je de eieren schillen en fijn prakken. Snijd de ham in blokjes en hak de peterselie. Doe de eieren, ham en peterselie in een schaaltje en meng dit met elkaar. 

Breng in een pan water aan de kook en doe daar wat zout bij. Als het water kook, doe je de asperges erbij. Laat dit koken voor 3 minuten. Draai dan het vuur uit en zet de deksel op de pan en laat de asperges voor 10 minuten in het kokend water staan.
Verwarm een koekenpan met wat zonnebloemolie. Doe wat zout en zwarte peper op de zalmmoten. Bak de zalmmoten hierin. Beide kanten zo’n 4-5 minuten.  Smelt de boter in een pannetje. Niet het boter bruin laten worden. Haal de aardappels uit de oven. Nu kan je het lekker je bord opmaken en gaan genieten. Tijd om te genieten de asperges met zalm.

Als je het lekker vind, doe er dan een partje citroen bij om over je zalm te doen. Dat maakt het lekker fris.

Enjoy!