Niets is lekkerder om met vers gebakken brood wakker te worden. Lekker met wat roomboter, feta kaas en een kopje thee. Heerlijk!
INGREDIËNTEN PIDE
250 ml warme melk
250 ml warm water
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
2,5 theelepel droge gist
1 grote eiwit
1 kilo bloem
INGREDIËNTEN GLAZE
1 eetlepel yogurt
1 grote eigeel
1 eetlepel water
2 eetlepel sesam voor erop
BEREIDINGSWIJZE
Meng in een grote kom melk, water, olijfolie, suiker, zout, instant droge gist en de eiwit. Voeg de bloem in porties toe en mix tot het deeg samenkomt. Dek af en laat het 45-50 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Bestrooi het aanrecht flink met wat bloem. Haal het deeg uit de kom en maak er een rol van. Snij deze in 8 gelijke stukken. Bol de 8 stukjes deeg. Dek losjes af en laat ze nog 20 minuten rijzen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm ondertussen de oven voor op je 200 graden en plaats een lege ovenschaal op het onderste ovenrooster.
Meng de eidooier, yoghurt en water in een kleine kom en zet apart. Dit wordt je glazuur. Pak een deegbal en leg dit op de bakplaat. Bestrijk deze met het glazuur en verdeel het deeg met je vingers in een ronde cirkel met een dikte van 1-1,5 cm.
Maak met je vingers inkepingen in het deeg, ongeveer 2,5 cm vanaf de rand om een cirkel te maken. Maak vervolgens met je vingers diagonale inkepingen in twee verschillende richtingen om ruitjes, binnen de binnenste cirkel, te maken. Strooi wat sesamzaadjes over het deeg. Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
Vul de ovenschaal op het onderste rooster met 2 kopjes water en sluit de ovendeur. Bak 15-18 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eenmaal uit de oven, bedek de broden met een vochtige theedoek. De stoom van het brood wordt ingesloten en je brood wordt zacht en luchtig. Herhaal het bakproces met de overige broden. Heb je een grote oven kan je meerdere broden te gelijk bakken. In een kleine oven kan dit met 2 broden te gelijk.
Geniet ervan en mocht je vragen hebben? Laat het me weten. Ik help je graag.
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Info here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] Find More to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] Here you can find 94432 additional Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Information here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] Info to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] Read More on on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Information here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] There you can find 76690 more Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 96248 more Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] There you can find 92775 additional Info to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] Here you will find 76256 additional Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 74745 more Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]
… [Trackback]
[…] Read More on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pide-turks-brood/ […]