Nokhod Polo

Nokhod polo: “Nokhod” zijn kikkererwten en polo is rijst. Dit gerecht is een van de lievelingsgerechten van mijn broer. Hij maakt het ook regelmatig en dan bellen we elkaar even. Dit gerecht heb ik vaak in Istanbul gegeten. Er was een restaurantje die het serveerde, een niet heel chique uitziend restaurantje. Het werd verlicht met tl-lampen en je kon op tuinsetjes zitten. Ondanks deze was het eten echt heerlijk en genoeg reden om dit zelf ook thuis te maken.

Dus nu maak ik dit gerecht regelmatig thuis. Soms ook andere varianten, zoals met met hele kip of kippenpoten. Dit is echt een heel erg makkelijk gerecht te maken en je hebt maar 1 pan nodig. Is dat niet fijn?

Ingrediënten 

500 gram kipfilet
200 gram Tilda Basmati rijst
250 gram kikkererwten 
1 ui
50 gram roomboter
Zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze 

Was de rijst en laat dit voor 1 uur weken in water en zout. Schil de ui en snij deze door de helft. Doe de kipfilet, ui, zout en zwarte peper en water in de pan en breng dit aan de kook. De kipfilet moet onder water staan.  Als de kip goed gaar is, haal je de ui eruit. Giet het water van de rijst weg en voeg de rijst toe aan de kipfilet en de bouillon. Voeg ook de kikkererwten toe. Bewaar het vocht van de kikkererwten, want hier kun je vegan merengue van maken.

Roer alles goed door elkaar. Er moet anderhalf vingerkootje water in de pan zitten (bovenop de ingrediënten in de pan. Breng het aan de kook op een middelhoog vuur. Is alle vocht verdampt? Dan voeg je de roomboter er aan toe en zet je de deksel op de pan. Laat dit 20-30 minuten staan.

Serveer het met wat yoghurt.  Eet smakelijk. 

Nokhod Polo - Kikkererwten met Kipfilet