Paella met kippendijfilet en gamba’s

Hierbij een recept voor een heerlijke paella met kippendijfilet en gamba’s! Dit brengt me terug naar Spanje, het land waar we graag naar toe gaan en dit nagenoeg elke vakantie daar wel een keer op tafel komt te staan. Je kunt heel veel variaties maken van paella en dit is mijn eigen variant. Makkelijk om te maken en verschrikkelijk lekker.

INGREDIËNTEN

2 bouillonblokjes (kip)
1 liter kraanwater
380 gram trostomaten
½ buisje saffraan
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 eetlepel zonnebloemolie 
½ eetlepels gerookte-paprikapoeder zoet
300 gram paella rijst
400 gram kipdijfiletreepjes
225 gram diepvries rauwe en ongepelde reuzengarnalen
300 gram punt paprika’s 
300 gram diepvries erwten 

paella met kippendijfilet en gamba's

BEREIDINGSWIJZE

Doe de bevroren garnalen in een schaaltje met wat koud water, zodat ze ontdooien. Wanneer de garnalen ontdooit zijn, kun je ze gaan pellen.  Doe de bouillonblokjes in een pan met het water en breng het aan de kook. Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes van de tomaten over, maar deze kun je gewoon weggooien. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon toe. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook met de paprikapoeder. Nu kun je de rijst toevoegen en bak het mee tot de korrels glazig zijn. Dan kun je ook de kip toe gaan voegen en bak dit ook mee.

Voeg nu ook de tomaat, saffraan en het bouillon toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst in ongeveer 20 minuten gaar. Roer dit regelmatig door, want anders verbrand het. Snijd ondertussen de paprika’s in ringen en voeg na ongeveer 15-17  minuten de garnalen, paprika’s en erwten toe. Roer dit goed door elkaar, zodat alles goed met elkaar is gemengd. Breng alles opnieuw aan de kook en laat het het 4-8 minuten staan. Nu kun je lekker gaan genieten van jouw eigen gemaakte paella met kippendijfilet en gamba’s!

Serveer het met partjes citroen als je dit lekker vindt.  Disfrutar!

12 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

  4. … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

  5. … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

  6. … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

  7. … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

  8. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

  9. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

  10. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

  11. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

  12. … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/paella-met-kippendijfilet-en-gambas/ […]

Comments are closed.