Notenbrood

Ik kan niet zo goed tegen brood uit de winkel, ik vind het een bepaalde geur hebben. Het zal wel aan mij liggen hoor, want er zijn miljoenen mensen die het wel eten. Dus zo nu en dan duik ik de keuken in om mijn eigen brood te maken. Wat ik ook erg lekker vind, zijn noten en rozijnen door mijn brood. Hierdoor wordt het wat steviger en vult het erg goed. Aan een plakje met oude kaas heb ik al genoeg. Als het brood uit de oven komt, voelde het bij mij erg hard aan, maar toen ik hem aan sneed, was hij lekker zacht.

Volkoren noten brood

500 gram volkorenmeel
10 gram zout 
20 gram roomboter 
10 gram gist
300 ml lauwwarm water

Voor de vulling

100 gram gedroogde abrikozen
200 gram ongezouten studentenhaver (zonder de pinda’s en paranoten)

Bereidingswijze 

Meng alle ingrediënten van het brood goed met elkaar en kneed dit voor 10 minuten door.  Het moet een soepele brooddeeg worden.
Dek de kom af met een theedoek en laat het voor 1 uur op een warme plek rijzen.  Hak de noten ondertussen klein en snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Haal het deeg na 1 uur uit de kom en maak het plat. Voeg de noten en abrikozen hieraan toe en kneed het nogmaals door.  Vet een bakblik in met wat boter of bekleed het met bakpapier.
Rol het deeg op en zorg ervoor dat de naad aan de onderkant zit.  Doe het deed in de bakblik en laat het voor nog een keer 1 uur rijzen. 
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet je bakblik in het midden van de boven. Laat het voor 40-45 minuten in de oven.  Haal het brood uit de oven en laat het op een afkoelrooster afkoelen. 
Niet alleen je huis ruikt naar versgebakken brood, maar jij hebt ook heerlijk brood voor de volgende dag. Heerlijk met een plakje oude kaas of alleen met wat roomboter. Eet smakelijk.