Mie met gehaktballetjes en broccoli

Wokgerechten zijn wel favoriet op warme dagen. Lekker veel groente erin en lekker beetgaar wokken. Het is niet heel zwaar, maar toch een perfecte maaltijd. Ik heb dit keer gekozen om mijn favoriete groente te wokken. Dit in combinatie met gehaktballetjes en mie. Wederom goedgekeurd hier in huis. 

Normaal gesproken gebruik ik geen wok sauzen uit een flesje, maar dit keer heb ik er toch voor gekozen om er eentje te gebruiken. Ik heb hem wel even gepimpt en naar mijn eigen smaak gemaakt. Maar door de wok saus die ik heb gebruikt, werd het gerecht wat zoeter, waardoor de kinderen alles op aten. 

Ingrediënten 

500 gram rundergehakt 
Half bosje platte peterselie
1 middelgrote ui
2 knoflooktenen
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel kurkuma
2 theelepels paprikapoeder 
1/2 theelepel zout 
500 gram broccoli 
5 mie nestjes 
1 fles Go-Tan Original wok sweet & sour
Flinke scheut gembersiroop

Bereidingswijze 

Maak de broccoli schoon en maak er roosjes van. Was het goed onder koud water.  Ik gebruik alles van de broccoli, dus ook de stam. Even schillen en je kunt het gewoon eten. Doe het gehakt in een kom. Doe de ui, peterselie en de knoflook in een hakmolen en maak het fijn. Doe dit samen met de kruiden bij het gehakt. Meng het goed met elkaar. Hierna kan je er gehaktballetjes ter grootte van een golfbal maken. Pak een wokpan en doe er wat zonnebloemolie in en bak de balletjes bruin. Haal de balletjes uit de wokpan en bak de broccoli hierin bijtgaar. 

Ondertussen kook je de mie. Doe de gehaktballetjes bij de broccoli. De mie is ondertussen ook klaar, giet het af en voeg deze bij de gehaktballetjes en de broccoli. Giet de Go-Tan wok saus en een flinke scheut gembersiroop bij en meng dit goed door elkaar, zodat alles goed onder de saus zit. Je kan dan gelijk je eten serveren. Serveer het met wat gebakken uitjes en atjar.

Eet smakelijk.