Dorayaki met Nutella-vulling

Japan is een land dat hoog op onze travel lijst staat. Mijn ouders hebben kennissen die uit Japan komen en wij aten daar regelmatig op zondag. Dus ik ben van kinds af aan bekend met de Japanse keuken. Maar ja, als jong meisje ben je daar niet echt mee bezig. Op latere leeftijd begin je dat pas echt te waarderen. Ik ben echt dol op de Japanse keuken. Van de curry’s tot de ramen, om nog maar te zwijgen over de sushi. Ik heb meerdere documentaires over de Japanse keuken gekeken en ik kan niet wachten om dit prachtige land een keer te bezoeken.

Een tijdje terug heb ik een film gezien over de Japanse keuken en hierin maakte een man zijn beroemde Doreyaki pannenkoeken. Ik moest en zou het ook een keer zelf maken. Dus ik ben de keuken in gegaan en ben gaan experimenteren. Deze zoete Japanse pannenkoeken zijn fluweel zacht en echt een feest om ze te eten. Je kan ze zowel warm als koud eten. Zelfs zonder vulling zijn ze lekker.  Ze worden heel vaak gevuld met rode bonenpasta, maar dit had ik niet. Dus ik heb ze gevuld met Nutella. Dat was ook geen straf kan ik je zeggen.

Het is absoluut niet moeilijk om te maken, maar je moet wel geduld hebben. En zeker niet weg lopen als je ze in de pan heb, want ze branden heel snel aan. Dus snel aan de slag met deze dorayaki met Nutella-vulling

Ingrediënten 

4 eieren 
140 gram kristalsuiker 
2 eetlepels honing
160 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel water
Nutella 

Bereidingswijze

Doe de eieren samen met de suiker en honing in een kom en klop het luchtig. Zeef de bloem samen met de bakpoeder en mix dit goed. Dek het af met huishoudfolie en zet dit voor 30 minuten weg in de koelkast. Je zult zien dat er bubbels ontstaan. Haal het na 30 minuten uit de koelkast en voeg er 1 eetlepel water aan toe en roer het goed door. Verhit een koekenpan. Doe wat zonnebloemolie op een stukje keukenpapier en bestrijk de pan hiermee. Pak een schoon stukje keukenpapier en haal de overtollige olie weg. 

Doe 3 eetlepels van het beslag in de pan en bak het op een middelhoog vuur, totdat er bubbels ontstaan. Draai het voorzichtig om en laat de andere kant iets van 30 seconden bakken. Maar geloof me, doe echt 3 eetlepel en niet meer. Als je meer doet, dan wordt het niet goed gaar. 

Herhaal de bovenstaande stappen totdat al het beslag op is. Bedek de pannenkoeken met een vochtige theedoek. Pak 1 pannenkoek en doet er wat Nutella op en doe een andere pannenkoek erop. Nu is het een kwestie van smullen.