Merguez broodjes met Ras el Hanout-mayo

Als je eenmaal deze broodjes een keer hebt gemaakt, dan wil je dit vaker maken. Deze merguez broodjes makkelijk en snel te maken, wat nog leuker is, ze smaken overheerlijk. Vooral in combinatie met zelfgemaakte ras el hanut-mayo!

Ingrediënten

Pistoletjes 
Merguez worstjes ( ik heb die van Wahid Halal gebruikt) 
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel Ras el Hanout 
1 komkommer
6 eetlepels witte azijn
6 eetlepels kristalsuiker
1 rode peper (optioneel)

Bereidingswijze

Was de komkommer en snij deze in niet te dikke repen. Meng in een kommetje de azijn en het suiker samen. Doe hierin de komkommer en als je van pittig houdt, kun je die rode peper erbij doen (snij deze wel eerst in ringetjes). Dek dit af en laat het staan tot je het gaat gebruiken. Meng af en toe door, zodat alle smaken in alle komkommers trekken.

Bak je pistoletjes zoals staat aangegeven op de verpakking. Je kan ook natuurlijk al afgebakken pistolletjes gebruiken. Wat ook lekker is om te gebruiken, in plaats van pistolletjes, zijn maispuntjes die soms te verkrijgen zijn bij de Turkse of Marokkaanse bakkerij. Dit keer waren ze uitverkocht, dus heb ik pistoletjes gebruikt. 

Bak nu je merguez worstjes in de pan en maak ondertussen je Ras el Hanout mayonaise klaar. 

Als de broodjes klaar zijn, laat je ze even afkoelen. Snij ze open en smeer er wat saus tussen. Doe daar vervolgens 1 of 2 worstjes tussen en wat van je komkommer. Je kan er nog een beetje saus overheen doen. Serveer dit met een kommetje soep of gewoon alleen dit broodje wanneer je op een warme dag lekker in de tuin de barbecue hebt aangehad. 

Ik weet zeker dat je zult genieten van dit broodje.