Broccolli met kip en gembersiroop

Broccoli is naast sperziebonen, een van mijn lievelingsgroente. Broccoli bevat best veel calcium en vitamine C, dus het is naast lekker ook nog eens gezond!

Nog een leuk weetje, het woord broccoli is het meervoud van het Italiaanse woord ‘broccolo’. Broccolo betekent “de bloeiende top van een kool”.

Ik heb een hele lieve buurjongen en hij zegt steeds tegen zijn moeder, dat hij de broccoli van Maral wil eten. Heerlijk toch?! Nu kan de mama van Kian dit gerecht maken voor hem. Maar ik maak het met alle liefde voor hem.

INGREDIËNTEN

500 gram broccoli
500 gram kippendijfilet
1 middelgrote uit
Flinke scheut gembersiroop
1 theelepel 5 Spices-kruiden
Wokolie
Zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Stoom de broccoli beetgaar. Hiervoor gebruik ik altijd een stoommandje, maar mocht je geen stoommandje hebben, kun je ook een vergiet gebruiken.

Doe de wokolie in de wokpan en bak de kippendijfilet. Doe hier de 5 Spices-kruiden en snufje zout bij, waardoor het de authentieke Oosterse smaak krijgt. Meng het goed door elkaar en voeg dan de gembersiroop en de broccoli erbij. Meng het goed door elkaar en laat het staan tot de meeste vocht verdampt is.

Serveertip: serveer dit lekker met rijst. Onze favoriet blijft basmati!

2 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/broccolli-met-kip-en-gembersiroop/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/broccolli-met-kip-en-gembersiroop/ […]

Comments are closed.