Mercimek çorbası, (Turkse linzensoep)

Ik heb veel verschillende Turkse linzensoepen gegeten, maar er is een restaurant in Amsterdam waar we wel eens na het uitgaan naartoe gingen en daar lekker een kommetje Turkse linzensoep aten. Heerlijk vond ik het. 

Ik heb geprobeerd om die soep na te maken. Ik moet je zeggen dat het aardig in de buurt komt. En deze wil ik dan graag met jullie delen. 

Ingrediënten 

200 gram rode linzen 
1 rode paprika
1 middelgrote aardappel
1 middelgrote tomaat
2 teentjes knoflook
1 middelgrote ui
2 eetlepels tomatenpuree
Zonnebloemolie
Pul biber (chili vlokken)
1,3 liter kokend water
Zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Snijd alle groenten in blokjes. 

Doe een beetje zonnebloemolie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de aardappel toe en bak dit even mee. Was ondertussen de rode linzen, tot het water helder is. Ik doe dit in een zeefje, zodat het water er goed doorheen kan. Doe dan de rode linzen bij de aardappel.  Roer het goed door elkaar. Voeg de tomaat en de paprika toe en laat dit even staan, zodat de tomaat en paprika zacht wordt. 

Doe de tomatenpuree erbij, zout en peper erbij en meng dit goed met elkaar en doe vervolgens het water bij roer het even goed en laat het opnieuw aan de kook komen. Als het water kookt, zet de deksel van de pan erop en draai je het vuur wat lager en laat de soep voor 30-40 minuten koken. Roer af en toe de soep door. 

Check na 30-40 minuten even of de groenten gaar zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Als je vindt dat de soep te dik is, doe er nog wat water bij. Doe naar smaak wat chilipeper erbij. Nu is het tijd om te genieten.

Afiyet olsun.

1 Comment

  1. […] Dit broodje heb je binnen no time gemaakt en je hebt een heerlijk broodje om van te smullen. Deze kan je combineren met de Turkse linzensoep. […]

Comments are closed.