Kuku sibzamini

Ik heb gemerkt dat de Iraanse keuken best veel lekkere vegetarische gerechten heeft. En Kuku Sibzamini is er eentje van. Het zijn Iraanse aardappelkoekjes. Serveer ze lekker warm en ik weet zeker dat het binnen no-time opgegeten wordt. Het gekke is, dat ik als kind kuku sibzamini niet lekker vond, ik snap er zelf ook niks van. Ik kan er nu zo van genieten.

INGREDIËNTEN

2 grote aardappelen
3 eieren
1 eetlepel paneermeel
1 theelepel kurkuma
Zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Schil de aardappelen en snijd ze in twee delen. Doe ze in een pan met voldoende water om ze in onder te kunnen dompelen. Voeg een flinke snuf zout toe en breng het aan de kook. De aardappelen zijn gaar wanneer je er zonder enige moeite een vork in kan prikken.

Pureer de aardappelen in een kom met een stamper of gebruik gewoon een vork. Voeg de eieren een voor een toe, want je wilt dat het een loddig mengsel wordt. Voeg de kruiden toe aan de aardappelen en meng het goed. Voeg ook de paneermeel toe en meng het wederom goed door elkaar. Verhit zonnebloemolie in een pan met antiaanbaklaag en wanneer de olie heet genoeg is, doe je 1 eetlepel van het mengsel in de pan en bak ze aan beide kanten mooi bruin.

Het mengsel moet goed te scheppen zijn, daarom is het belangrijk dat je de eieren er een voor een aan toevoegt. Als je merkt dat het mengsel te dun is en je kunt het moeilijk scheppen, voeg dan iets meer paneermeel toe.

Serveer het gelijk, want kuku sabzamini is lekkerst als het lekker warm is. Kuku sibzamini is lekker met brood, augurken en tomaten.