Hierbij het heerlijk gerecht Kuku Sabzi, wat eigenlijk een soort Iraanse kruiden frittata is. Een heerlijk gerecht voor tussen een broodje of zoals wij zeggen: ook khali khali, wat vrij vertaald ook betekend “lekker uit de hand”.

Onder het recept heb ik een klein filmpje gemaakt om jou een idee te geven.

INGREDIËNTEN

80 gram bieslook
80 gram koriander
80 gram peterselie
80 gram ijsbergsla
80 gram dille
3 eetlepels gedroogde fenegriek
6 tot 9 eieren
6 tot 8 tenen knoflook
6 eetlepels zonnebloemolie
3 theelepels kurkuma
3 eetlepels patentmeel
2 theelepels gemalen zwarte peper
1,5 theelepel zout

BEREIDINGSWIJZE

Hak de verse kruiden en knoflook fijn en meng alle ingrediënten in een kom. Roer het goed door, zodat het goed gemengd wordt. Begin eerst om er 6 eieren aan toe te voegen en kijk of het de loddige consistentie heeft die je wilt hebben. Verkrijg je dat niet met 6 eieren, kun je er steeds ei bij doen tot je de gewenste dikte krijgt.

Verhit een koekenpan en doe daar de zonnebloemolie in. Als het heet genoeg is, doe je het kruiden- en eimengsel in de pan en verdeel je het over de pan. Zet de deksel voor 15 minuten op de pan. Haal de deksel er dan af en verdeel het in punten (net als bij een taart). Draai ze om en zet de deksel er weer op voor 15 minuten.

Wanneer beide kanten mooi bruin zijn, is de kuku sabzi klaar.

Serveertip: serveer het met brood, augurken, tomaat en sla.

Extra tip: Je kunt er ook voor kiezen om ingevroren kuku sabzi groenten te kopen bij de Iraanse winkel. Verse kruiden hebben bij mij wel echt altijd de voorkeur. Let wel goed op wanneer je verse kruiden gebruikt. Je moet het echt goed wassen en laten drogen voordat je ze fijn gaat hakken.

Zie hier een klein filmpje om jou een idee te geven van de voorbereiding.