Kabab Tabei (Iraanse pan kabab)

Zoals ik heb beloofd zou ik veel makkelijke en tegelijkertijd lekkere recepten delen en dit is er een van. Kabab Tabei of Iraanse pan kabab. Dit is het eerste gerecht dat ik heb gemaakt toen ik begon met koken op mijn 9e. Dit gerecht is een typisch comfort food gerecht.

INGREDIËNTEN

500 gram gehakt
1 grote ui
2 tomaten
Sumak
1 eetlepel zonnebloemolie
Zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Rasp de ui (mocht je een hakmolen hebben, zou ik deze gebruiken. Dat scheelt een hoop tranen). Pak een schaal en doe daar het gehakt, de ui, zout en peper in en meng het goed met elkaar. Vet een koekenpan in met zonnebloemolie en druk het gehakt zo plat mogelijk in de pan. Maak met je vinger reepjes van ongeveer 7 tot 8 cm. Aan beide kanten bakken tot ze mooi bruin zijn. Snijd de tomaten door midden en bak deze ook aan beide kanten, tot de tomaten lekker zacht zijn.

Doe vervolgens wat sumak over de kabab en de tomaten. Sumak is een mengsel van verschillende rode besjes van de sumakplant. De smaak is fris-zurig, maar dan iets aromatischer. Je kunt sumak op vlees doen, maar ook in de yoghurt of salade is het een echte toevoeging.

Serveertip: serveer de kabab met rijst en geniet van dit heerlijk bordje comfort food.