Hongaarse goulash

Stoofgerechten zijn echt favoriet bij ons thuis. Je kan oneindig variëren. Deze variantie is gebaseerd op de Hongaarse goulash met mijn eigen twist. Wij eten het lekker met witte rijst en wat yoghurt erbij. Maar je kan het ook natuurlijk met aardappels of brood eten.

Ingrediënten

1 kilo runderstoof vlees
2 rode paprika’s 
1 winterpeen
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 theelepels paprikapoeder 
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 blik tomatenpuree (140 ml)
1 liter water
Zout naar smaak

Bereidingswijze

Snij het vlees in grove stukken. Snipper de ui en knoflook. Was de paprika’s en snijd ze in grote stukken. Schil de winterpeen en snijd deze ook in grote stukken. Doe wat zonnebloemolie in een stoofpan. Dep het vlees droog en doe beetje bij beetje in de pan, zodat je ze allemaal goed bruin kan bakken aan alle kanten.

Haal het vlees uit de pan en doe de ui en knoflook in de pan. Fruit deze tot ze glazig zijn.  Doe het vlees terug in de pan en meng dit met elkaar. Voeg de paprika’s en wortel en bak dit even mee met het vlees. Vervolgens voeg je de kruiden en tomatenpuree toe en roer je het goed door. Als alles goed met elkaar is gemengd, voeg je het water erbij. Je vlees moet onder het water staat, dus kijk hoeveel water je nodig hebt, soms kan het voorkomen dat je meer of minder weer nodig hebt.

Breng het aan de kook. Wanneer het begint te koken, draai je het vuur laag en zet de deksel op de pan. Laat het voor 2-3 uur lekker stoven. Roer af en toe, zodat het niet aanbakt. Proef even en voeg wat zout toe. Serveer het lekker met witte rijst of wat je lekker vindt. Eet smakelijk.