Gevlochten kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes zijn niet alleen superlekker, maar ook nog eens heel makkelijk zelf te maken. En het mooie is, dat je met dit recept een prachtig gevlochten kaneelbroodje kunt maken dat de show zal stelen.

INGREDIENTEN KANEELBROODJE

500 gram patent bloem
7 gram gedroogde gist
100 gram kristalsuiker
1 theelepel zout
50 ml zonnebloemolie
1 ei
1 eiwit
200 ml lauwwarme melk

INGREDIENTEN VULLING

150 gram zachte roomboter
1 eetlepel kaneel
3 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

En 1 ei en 1 eetlepel melk om te bestrijken

BEREIDINGSWIJZE

Zeef de bloem in een grote kom en doe het gedroogde gist, suiker en zout bij. Meng dit met een garde door elkaar. 
Verwarm de melk in een pannetje, maar het mag niet koken. Het moet handwarm zijn.

Mix de zonnebloem, 1 ei en 1 eiwit en doe dit bij de meel. En mix dit kort door. Giet de melk geleidelijk toe bij je deeg. Mix het op middelhoge stand 4-5 minuten tot een soepele en elastische deeg. Haal je deeg uit de kom, bestuif het licht met wat bloem en vorm het tot een bal. Plaats het deeg terug in de kom en laat het deeg afgedekt op een warme plek voor 1 uur rijzen.

Ondertussen kun je de vulling gaan maken. Mix de roomboter, suiker en kaneel in een kommetje en vet een cupcakevorm in. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige flap. Verdeel je vulling over het deeg en strijk het glad. 

Vouw de zijkanten naar het midden en rol het deeg met de deegroller wat platter. Snijd met een pizzaroller het deeg in 12 stroken en snij dat weer in 3 stroken. Maak er een mooie vlecht van en vouw beide kanten de puntjes onder het broodjes. Doe de broodjes in de cupcakevorm. Mix in een kommetje het ei en de melk. Bestrijk broodjes wat met het mengsel. Doe er losjes een plasticfolie over en laat ze voor 30 minuten rijzen. 

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes voor 15-20 minuten. Haal de broodjes uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een afkoelrooster.

Als je het lekker vind, kun je er (nadat ze goed zijn afgekoeld) wat poedersuiker over heen doen. 

Enjoy!

8 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gevlochten-kaneelbroodjes/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gevlochten-kaneelbroodjes/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gevlochten-kaneelbroodjes/ […]

  4. … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gevlochten-kaneelbroodjes/ […]

  5. … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gevlochten-kaneelbroodjes/ […]

  6. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gevlochten-kaneelbroodjes/ […]

  7. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gevlochten-kaneelbroodjes/ […]

  8. … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gevlochten-kaneelbroodjes/ […]

Comments are closed.