Basisrecept voor Pannenkoeken

Ik heb tijdens mijn opleiding in de kinderopvang gewerkt. En in de vakanties maakte ik vaak pannenkoeken voor de kinderen. Ik vergeet het nooit meer, dat er een kindje tegen zijn moeder zei dat juf Maral de lekkerste pannenkoeken maakt. Dus elke keer als ik pannenkoeken maak, moet ik aan hem denken.
Pannenkoeken staan vaak bij ons op tafel. Vaker voor de lunch dan voor het avondeten, want ik vind pannenkoeken geen avondeten. Ik hoor mijn man al roepen, dat is niet waar! Sorry lieverd, ik maak ze lekker voor de lunch.
Mijn dochters (net als bijna alle andere kinderen) vinden ze heerlijk en het is heel makkelijk om het zelf te maken. Je kunt ook eindeloos variëren met pannenkoeken, maar omdat te kunnen doen, deel ik hierbij het basisrecept voor pannenkoeken. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig om lekkere pannenkoeken te maken, de rest is aan jou en jouw fantasie!

INGREDIËNTEN

300 gram tarwebloem
1 theelepel zout
2 middelgrote eieren
500 ml halfvolle melk

BEREIDINGSWIJZE

Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Verhit wat zonnebloemolie in een pannenkoekenpan van 20 cm doorsnee. Heb je die niet? Dan kun je uiteraard ook gewoon een koekenpan gebruiken.

Basisrecept Pannenkoeken

Doe wat beslag met een soeplepel in de pan. Draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is. Laat de pannenkoek bakken voor zo’n 3- 5 minuten, totdat de bovenkant droog is en de onderkant mooi goudbruin is. Draai de pannenkoek om en laat de andere kant 2 minuten bakken. Herhaal dit, tot alle beslag op is. Wanneer je beslag op is, zie je als het goed is al een flinke stapel liggen.

Serveer je pannenkoek met de topping dat jij lekker vindt. Vind je kaas en ananas lekker? Dan kun je dit toevoegen aan je beslag in de pan. Of misschien ben jij meer een liefhebber van naturel met wat suikerstroop of poedersuiker? Pannenkoeken eten is een feestje, dus maak er dan een knalfuif. Met dit basisrecept voor pannenkoeken kun je alle kanten op!
Eet smakelijk.