Fried kip strips a la KFC

Fried kip strips a la KFC, een gerecht dat echt niet moeilijk te maken is. Ik heb geen frituurpan, dus ik heb een laag olie in de koekenpan gedaan en goed heet laten worden. Het beste is om de olie te verhitten tot 180 graden. Dan kun je lekker de kippetjes in de olie frituren. Dit is niet een recept dat je wekelijks maakt, want ja… echt gezond is het niet. Maar zo nu en dan is het wel echt lekker om dit te maken (en te eten). Dus geniet lekker van KFC fried kip strips.

Ingrediënten

500 gram kippendijfilet 
1 ei
240 ml melk
220 gram bloem
2 theelepels gemalen zwarte peper
3 theelepels zout
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
Zonnebloemolie

Fried kip strips KFC

Bereidingswijze

Snij de kippendijfilets in repen van 5 cm. Zet een koekenpan met een opstaande rand op het vuur en giet daar een laag zonnebloemolie in en laat dit goed heet worden. Pak twee diepe borden. Breek in een bord je ei en mix dit samen met de melk.

Doe in het andere bord de bloem en de kruiden.  Pak een stukje kip en haal dit door het eimengsel en haal het daarna door de bloem. Herhaal deze stap nogmaals. En leg de kip opzij op een aparte bord.  Dit doe je met de rest van de kip reepjes tot de kip op is en volledig is voorzien van het eimengsel en bloem.

Frituur de reepjes in de olie en leg ze daarna op een bord met wat keukenpapier, zodat de overige olie wordt opgevangen door de keukenpapier. Serveer het met wat je lekker vindt. Patatjes of gebakken aardappeltjes, alles is goed. Wij hebben het zelf met wraps gegeten en ook dit was een heerlijke combinatie. Enjoy jouw eigen Fried kip strips a la KFC! En ik hoor graag of het lekkerder is dan het origineel…

2 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/friend-kip-strips-kfc/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you will find 24494 additional Info on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/friend-kip-strips-kfc/ […]

Comments are closed.