Mijn vader hield echt veel van dadels. Hij kon er echt van genieten. Dit is een ode aan mijn vader. Ik weet zeker dat hij dit lekker had gevonden. Dus ik geniet extra ervan als ik er zelf eentje eet. 

Dadels zijn powerfood. Ze bevatten veel waardevolle vitamines en mineralen. En ze zijn van zichzelf zoetig van smaak, dus je hoeft bijna geen suiker te gebruiken als je dadels in je gerechten gaat verwerken.

Ik vind Iraanse dadels de lekkerste dadel, ja misschien ben ik een beetje bevooroordeeld, omdat ik zelf uit Iran kom en er ook mee ben opgegroeid. 

Voor de dadelkoekjes kun je natuurlijk zelf bepalen welke dadels je gebruikt, zolang het maar geen droge dadels zijn.

Ingrediënten 

250 gram patentbloem
100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur 
75 gram poedersuiker
1 theelepel vanillearoma 
Een zakje vanillesuiker
1 ei
150 gram dadels (ontpit)
15 gram walnoten 
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemompoeder

Bereidingswijze

Kneed de bloem, boter, 60 gram van de poedersuiker, vanillesuiker, vanille- aroma en het ei tot een samenhangend deeg. Zodra alles goed met elkaar is gemengd, dek je het af met vershoudfolie en laat je dit voor ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.

Maak ondertussen de dadel- en walnotenvulling. Ontpit de dadels. Als je een hakmolen hebt, doe dit dan in het bakje van de hakmolen met de walnoten, kaneel en kardemonpoeder. Meng dit tot een pasta. Als je geen hakmolen hebt, kan het ook met de staafmixer. 

Maak 20 kleine balletjes van de dadelwalnotenpasta en verwarm de oven voor op 180. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel deze in 20 gelijke stukken. Maak daar balletjes van. Druk met je hand de deeg plat en doe daar een dadelwalnoten balletje op en breng de randen naar elkaar toe. Leg dit op de bakplaat en herhaal dit met de rest. 

Bak de koekjes voor ongeveer 15 minuten. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. Vind je het lekker bestrooi de overgebleven poedersuiker overheen. 

En eet er eentje als ze uit de oven komen. Het is echt heel lekker!

Ko

10 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/dadelkoekjes/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/dadelkoekjes/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/dadelkoekjes/ […]

  4. … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/dadelkoekjes/ […]

  5. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/dadelkoekjes/ […]

  6. … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/dadelkoekjes/ […]

  7. … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/dadelkoekjes/ […]

  8. … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/dadelkoekjes/ […]

  9. … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/dadelkoekjes/ […]

  10. … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/dadelkoekjes/ […]

Comments are closed.