Carrot Cupcakes met Topping

Carrot Cupcakes met Topping

Carrot Cupcakes met Cream cheese topping zijn verreweg mijn favoriet. Waar anderen er ook voor kiezen om het beslag in een taartvorm te gieten om er een mooie en lekkere taart van maken, hou ik ervan om carrotcake lekker uit het vuistje te eten. En dan is het maken van een Carrot Cupcake ideaal!

Ingrediënten cupcakes:

150 ml zonnebloemolie
100 gram geraspte wortelen
125 gram rozijnen
140 gram kristalsuiker
200 gram zelfrijzende bakmeel
2 eieren
1 theelepel kaneel
Een snufje zout

Ingrediënten topping:

250 gram zachte roomboter
200 gram roomkaas
100 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een metalen cupcake bakvorm klaar (inclusief de papieren cupcakevormpjes). Doe de zonnebloemolie, wortel, suiker, zout, kaneel en de eieren in een kom en mix dit goed door elkaar. Zeef de bakmeel door het mengsel en meng dit nogmaals goed met elkaar. Tot slot kunnen de rozijnen erbij en mag je het nog een keertje goed mengen.

Verdeel het gemaakte beslag over de cupcakevormpjes en zet het voor ongeveer 20 minuten in de oven. Je kunt met een satéprikker kijken of de cupcakes gaat zijn. Steek de prikker in de cupcake en als er geen beslag op de satéprikker achterblijft zijn ze gaar. Anders kunnen ze nog even terug in de oven. Wanneer ze gaat zijn, kunnen de cupcakes op een afkoelrooster worden geplaatst en gaan we verder met de topping.

De topping
Voor het maken van de topping is het belangrijk dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Mix de roomboter en de poedersuiker tot een mooi en luchtig mengsel. Doe er vervolgens beetje bij beetje roomkaas bij en mix het goed door elkaar. Tot slot mag de vanille extract aan het mengsel worden toegevoegd en mag het 1 minuut op hoge snelheid worden gemixt. Zet de topping even in de koelkast tot de cupcakes voldoende zijn gekoeld.

Wanneer de cupcakes voldoende zijn afgekoeld, kun je een spuitzak gaan vullen met de topping en kun je met behulp van de gewenste spuitmond mooie toefjes op de cupcakes maken. En dan is het tijd om jouw eigen Carrot Cupcakes met Topping te verorberen.

7 Comments

 1. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/carrot-cupcakes-met-topping/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Here you will find 23041 more Info on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/carrot-cupcakes-met-topping/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/carrot-cupcakes-met-topping/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Here you will find 24406 more Info to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/carrot-cupcakes-met-topping/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/carrot-cupcakes-met-topping/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/carrot-cupcakes-met-topping/ […]

Comments are closed.