Filodeeg met dadels en walnoten

Deze overheerlijke hapjes zijn makkelijk te maken en ook nog snel klaar! Ideaal als tussendoortje voor de benodigde powerboost of als lekkernij bij de koffie of thee. Maak zelf filodeeg met dadels en walnoten aan de hand van dit recept.

Ingrediënten:

300 gram dadels
50 gram walnoten
45 gram roomboter
6 vellen filodeeg
1 eetlepel melk
1 ei

Filodeeg met dadels en walnoten

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier. Maak de walnoten klein met een mes of met een hakmolen en zet ze apart in een schaaltje. Maak nu de dadels klein in de hakmolen. Als dit een beetje lastig gaat, kun je er altijd een beetje water bij doen. Ga door tot je een pasta van dadels hebt verkregen en zet het even weg. Probeer er niet van te snoepen, zodat je nog genoeg overhoud om het recept af te maken.

Smelt de boter en leg ondertussen 3 vellen filodeeg op het aanrecht. Smeer de vellen in met de gesmolten boter en smeer daarna wat dadelpasta op het filodeeg (tot ongeveer de helft). Strooi er wat walnoten overheen en smeer de bovenkant af met gesmolten boter.

Rol het filodeeg op en herhaal stap 4 met de andere 3 vellen filodeeg, zodat je uiteindelijk 4 rollen hebt.

Breek een ei in een kommetje, doe er een beetje melk bij en klopt het los. Vervolgens pak je de opgerolde filodeeg en snij je daar mooie plakken van (2 tot 3 cm dik). Leg deze plakken vervolgens op een bakplaat. Besmeer de uitgelegde plakken op de bakplaat met het losgeklopte ei en zet het voor 15 – 20 minuten in de oven. Haal het vervolgens uit de oven en laat het even rusten op een afkoelrooster. Wanneer ze zijn afgekoeld kun je lekker genieten van de filodeeg met walnoten en dadels.