Boterkoek met Oosterse kruiden

Ik ben zelf helemaal geen fan van boterkoek. Maar manlief, die is er dol op. En deze versie is wederom niet moeilijk te maken. Dus snel de handen uit de mouwen en maak deze heerlijke boterkoek met Oosterse kruiden.

Ingrediënten

50 gram walnoten 
50 gram amandelen
250 ongezouten roomboter op kamertemperatuur 
150 gram kristalsuiker
50 gram honing + wat extra 
25 gram sesamzaadjes + wat extra 
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel kaneel
20 ml oranjebloesemwater
15 gram azijn
275 gram patent bloem
1 ei 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak een springvorm van 26 cm en bedek deze met bakpapier.  Doe de walnoten en de amandelen in een hakmolen en maal ze fijn. Meng de roomboter, suiker, honing, sesamzaadjes, venkel, kaneel, oranjebloesemwater, azijn en patentbloem in een kom tot een samenhangend deeg. Het is wat plakkerig en voelt niet stevig. Dus dat klopt als je deeg er zo uit ziet.

Giet het deeg in de bakvorm en spreid het met de achterkant van de lepel gelijkmatig uit.  Klop de ei los in een kommetje. Bestrijk de boterkoek met het losgeklopte ei. Maak er patronen in met een vork. Zet het in de oven voor 30-35 minuten, tot de boterkoek mooi goudbruin is.  Haal het uit de oven en smeer wat honing erover heen en doe er nog wat sesamzaadjes over heen. Laat het voor 10 minuten afkoelen en haal dan de ring ervan en laat het goed afkoelen op een afkoelrooster. 

Heerlijk met een kopje Marokkaanse muntthee of gewoon een kopje koffie.  Enjoy!

1 Comment

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 95034 additional Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/boterkoek-met-oosterse-kruiden/ […]

Comments are closed.