Dutch baby pancakes

In Iran hebben wij een gerecht dat een beetje op dit lijkt. En toen ik dit tegen kwam, wilde ik het graag een keer proberen. En ik kan je zeggen… dit is echt heerlijk en blijft voortaan op het menu staan. Het is best makkelijk te maken en het staat binnen no -time op tafel. Het enige wat je wel echt nodig hebt, is een koekenpan die in de oven kan. 

En waar je het mee kan serveren ligt eigenlijk aan jezelf. Het kan met wat fruit, siroop, honing of wat poedersuiker.  Het zou zelfs lekker zijn als je er wat kaneel over heen doet, of zelfs door het beslag. Ik heb het geserveerd met wat aardbeien en poedersuiker en dat was smullen geblazen!

Ingrediënten

4 eieren
100 ml volle melk
75 gram zelfrijzende bakmeel 
1 theelepel vanille extract 
Snufje zout
30 gram suiker 
2 klontjes roomboter

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden. Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix het goed door elkaar. Verwarm je koekenpan op het gasfornuis en doe er een klontje boter in. Wanneer het boter is gesmolten giet je het beslag in de hele koekenpan. De randjes van de koekenpan moeten ook goed zijn ingevet. Zet de koekenpan voor 10-15 minuten in de oven. Hou het goed in de gaten dat het niet verbrand. Je zult zien dat de pancake heel erg gaat rijzen. Wanneer je het uit de oven haalt en het zakt in, no worries! Dat hoort erbij! Serveer het met wat aardbeien en doe daar wat poedersuiker overheen. Ik weet zeker dat wanneer je dit maakt, dat je iedereen hiermee erg blij maakt.

Eet smakelijk!