Bananenbrood met walnoten en pure chocolade

Ik maak regelmatig bananenbrood, tenminste… als ik de kans krijg. Want in ons huis eten onze meisjes en ik zelf ook best vaak een banaantje. Maar soms koop ik expres wat rijpere bananen en gebruik ik ze voor mijn bananenbrood. 

En tot mijn verbazing kwam ik er achter dat ik nooit eerder mijn eigen recept heb gedeeld van dit bananenbrood met walnoten. Dat kan natuurlijk niet, want dit bananenbrood is zo lekker. Als ontbijt, als tussendoortje of zelf als toetje. Je kunt er alle kanten op. Ik heb ze in alle vormen en maten gemaakt. Dit keer heb ik het in een ronde taartvorm gemaakt. Maar je kunt dit recept ook in een cakevorm maken. 

Ingrediënten

3 rijpe bananen + 1 extra voor erop
150 gram bloem
2 tl bakpoeder
1 snufje zout
1/2 eetlepel kaneel
50 gram suiker
2 eieren
100 gr zonnebloemolie
50 gram walnoten 
60 gram pure chocolade (grove stukken)

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in en doe er bakpapier in.

Prak de 3 bananen met een vork in een ruime kom. Voeg de suiker en kaneel toe. Voeg 1 ei toe en meng dit met de bananen. Voeg de andere ei toe als de andere goed gemengd is. Voeg de walnoten en pure chocolade toe. Meng alles goed met elkaar. 

Zeef de bloem en de bakpoeder boven de kom en met dit met de bananen en ei mengsel. Voeg nu de zonnebloemolie en een snufje zout toe en meng dit goed door. 

Giet het beslag in je cakevorm. Snijd de laatste banaan in plakken en leg deze op het beslag. Zet deze voor 35-40 minuten in de oven. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Laat het op een afkoelrooster goed afkoelen voordat je hem aan gaat snijden. 

Enjoy je eigen gemaakte makkelijke bananenbrood.