Chocolade toetje met slagroom

Ken je die goedkope chocolade toetjes uit de winkel met een toefje slagroom erop? Ze zijn te waterig en helemaal niet lekker, dus ik dacht: ik probeer ze zelf na te maken. 

In dit toetjes zit geen ei en het heeft maar 4 ingrediënten. En het leuke ervan is, dat ze heel snel klaar zijn en helemaal niet moeilijk te maken zijn. Dat is toch wat je wilt?

Ingrediënten 

100 ml melk
200 gram chocolade (puur)
200 ml slagroom
50 gram suiker
200 ml slagroom voor de afwerking
3 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

Warm de melk op. Zet een schaaltje met een pannetje op het vuur om de chocolade au-bain Marie te smelten. Het schaaltje mag het water niet aanraken. Als de melk is opgewarmd, doe je deze bij de chocolade en roer je goed door. 

Laat de chocolade wat afkoelen. Dit kun je het beste doen door het even in koud water te leggen.

Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf. Meng in delen de slagroom met de chocolade. Verdeel ze in mooie schaaltjes en zet ze voor 1 uur in de koelkast. 

Voor het serveren klop je de rest van de slagroom en suiker op. Doe het in een spuitzak en spuit toefjes op je chocolade toetjes. Wil je het nog feestelijker maken? Rasp dan wat chocolade over de toetjes. 

Easy toch? Veel plezier met het maken van dit overheerlijke chocolade toetjes.

5 Comments

 1. … [Trackback]

  […] Here you will find 12289 additional Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/chocolade-toetje-met-slagroom/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Here you can find 31118 additional Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/chocolade-toetje-met-slagroom/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/chocolade-toetje-met-slagroom/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/chocolade-toetje-met-slagroom/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Here you can find 3094 additional Information on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/chocolade-toetje-met-slagroom/ […]

Comments are closed.