Worteltaart

Ik heb echt vaak worteltaart gemaakt. En elke keer verander ik het recept en dit recept is er eentje die ik graag met jullie wil delen. Hij is lekker smeuïg en niet te zoet, want wie vindt het nou lekker als een worteltaart te zoet is? Deze overheerlijke worteltaart met cream cheese on top is een ware traktatie voor jezelf en je gasten.

Ingrediënten worteltaart

175 gram lichtbruine basterd suiker
125 ml zonnebloemolie
Rasp van een mandarijn
Snufje zout
2 eieren op kamertemperatuur 
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels kaneel
200 gram geraspte wortel
60 gram walnoten ( kleine stukjes)
60 gram rozijnen

Ingrediënten voor de Cream cheese

200 gram roomkaas op kamertemperatuur
100 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract 
Eventueel voor de versiering wat walnoten en fijn gesneden wortel

Bereidingswijze

Ik heb de taart in een springvorm van 24 cm gemaakt. 

Eerst beginnen we met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vet je springvorm in met wat boter of olie en bedek deze met bakpapier.

Doe vervolgens de suiker, zonnebloemolie, rasp van de mandarijn en het zout in een kom en meng dit met elkaar. Als alles goed met elkaar gemengd is, doe je de eieren 1 voor 1 bij de suikermengsel.

Zeef in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en kaneel. Spatel dit in delen bij de eimengsel en roer dit goed door. Als laatste doe je de wortel en rozijnen en meng je alles goed met elkaar. Giet het beslag in de bakvorm en zet dit in het midden van de oven voor 30-35 minuten. 

Maak ondertussen je cream cheese. Meng de roomkaas, roomboter, poedersuiker en vanille extract tot een egaal mengsel. 

Prik met een satéprikker of de taart gaar is. Als deze nog niet gaar is verleng het bakproces met 5 minuten. 

Laat de worteltaart goed afkoelen en verwijder de ring van je springvorm. Als de worteltaart goed afgekoeld is, kan je de taart aftoppen met de cream cheese. Versier het nog met wat walnoten en wortel en geniet ervan.