Zomerse Griekse rijstsalade

Dit is een heerlijk recept voor op een mooie zomerse dag. Doe lekker de bbq aan en grill lekker de groenten en het vlees. Serveer het met de yoghurt mint saus en geniet van het zonnetje. 

Ingrediënten voor 5 personen

500 gram gehakt
2 tl Griekse gyros kruiden 
1 tl gemalen komijnzaad
2 tl knoflookpoeder 
Zout naar smaak
350 gram Tilda volkoren rijst
2 grote courgetten
3 punt paprikas 

Extra
Saté stokjes

Ingrediënten yoghurt mint saus 

6 el Griekse yoghurt 
Handje verse munt (fijn gesneden)
2 teentjes knoflook
2 tl citroensap
Zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze 

Doe het gehakt in een kommetje en doe de Gyros kruiden, knoflook, zout en peper erbij. Meng dit goed met elkaar. Pak balletjes ter grote van een golfbal van het gehakt en doe dit om de saté stokjes. Ga door tot je klaar bent met het gehakt. Zet dit opzij tot je het gaat gebruiken.

Was de groenten en snijd deze in plakken. Zet dit ook opzij.

Pak een kommetje en doe daar de yoghurt in. Snijd de mint blaadjes fijn en doe dit samen met de knoflook, citroensap, zout en peper bij het yoghurt. Meng dit goed door elkaar. Zet dit in de koelkast tot je het gaat gebruiken.

Kook ondertussen het rijst, zoals het aangegeven is op de verpakking. 

Doe de bbq aan en grill het vlees en groenten. Als je geen zin of tijd hebt, kan je het vlees en groenten grillen in een grillpan op het fornuis. 

Serveer het met de rijst en de mint saus. 

Enjoy! 

Dit gerecht kan je goed 1 dag van te voren voorbereiden als je gasten krijgt. Dan hoeft je alleen de rijst nog te maken en alles te grillen.