Tahin brood

Wat is tahin brood eigenlijk? Eigenlijk is het een heel dun uitgerold brooddeeg dat gevuld is met tahin. In Nederland kun je die bij sommige Turkse bakkerijen kopen tijdens de Ramadan. 

Op mijn Instagram heb ik een reel gedeeld hoe ik deze overheerlijke broodjes maak. 

Ingrediënten deeg

35 gr roomboter (gesmolten)
335 gram bloem
240 gr warm water
1 theelepel gist
1 eetlepel suiker

Tahin mengsel

125 gram suiker
250 gram tahin
1 ei + 1 eetlepel melk
Handje sesamzaadjes 

Bereidingswijze 

Smelt de boter in een pannetje en doe dit samen in de mengkom met het warme water, gist en 1 eetlepel suiker. Roer dit goed door en leg dit opzij. Zeef de bloem en doe beetje bij beetje bloem bij de natte ingrediënten en meng dit door tot een deeg. Kneed het deeg tot een stevige deeg, dat niet aan je handen plakt. Als het nodig is, voeg je wat extra bloem aan toe. 

Doe het deeg in een kom en laat het voor 60 minuten rijzen. 

Mix ondertussen de tahin en de suiker met elkaar in aparte schaal. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapier. 

Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 4 bolletjes. Bedek de andere bolletjes met een doek, zodat ze niet droog worden. Strooi wat bloem op je werkblad en rol je deeg zo dun mogelijk uit. 

Smeer daar wat tahin mengsel op. Rol het deeg op. Draai het langwerpige deeg tot je weer een rondje krijgt. Het ziet er een beetje uit als het huisje van een slak. Druk het plat met een deegroller.

Leg het op de bakplaat. Herhaal de stappen hierboven met de andere drie bolletjes deeg. 

Meng in een kommetje de ei en melk en smeer de broodjes in met de eimengsel. Doe daar nog wat sesamzaadjes erover. Doe de broodjes voor 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Haal ze uit de oven en laat het even afkoelen. Je kunt de broodjes als tussendoortje eten of als ontbijt. Waar je ook voor kiest, smullen wordt het zeker!